Годишен празник на таланта "Да творим с красота, да създаваме красота"

  • Начало»
  • Новини»
  • Годишен празник на таланта "Да творим с красота, да създаваме красота" 
Център за млади таланти, Бургас

Под мотото Да работим с красота, да създаваме красота Фондация Шанс за децата на България и Център за млади таланти отпразнуваха празника на таланта в Бургас.

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май Фондация Шанс за децата на България и Център за млади таланти отпразнуваха годишния си празник в Mall Galleria, Бургас. Талантите от проектите по живопис и графика и интериорен дизайн представиха годишната си изложба живопис Изкуството няма религия, осъществена с подкрепата на Contemporary art society Георги Андонов, Мартина Георгиева и Цветомира Георгиева, участнички в проектите по нови технологии на Център за млади таланти, се изявиха с авторска фотографска изложба Неразказани истории, с концерт поздравиха гостите и музикалните таланти на Фондацията вокална група Морски кончета и солисти. Модните дизайнери от проекта Дебют показаха пред многобройната публика пърформънса Модата като спектакъл и пърформънс.

Годишните награди на Фондацията бяха тържествено раздадени на най-изявените и талантливи деца от България по програмата Награди, стипендии и отличия 2016 от г-жа Лилиана Славова, председател на Ф-я Шанс за децата на България. Награди и стипендии за постиженията си през годината получиха 7 талантливи деца от страната, завоювали множество международни и национални отличия в областите: шахмат, математика, музика, физика, философия, информатика и танцово изкуство. Световната шампионка по шахмат във възрастова група до 12 години Нургюл Салимова от с. Крепча. На празникана таланта бяха отличени с награди за постижения на конкурси и състезания и най-изявените за учебната 2015/2016 деца от Център за млади таланти. Наградени бяха и финалиститете от Втората регионална олимпиада по информационни технологии, организирана от Център за млади таланти и Бургаски свободен университет.

Успехите на нашите деца заслужават признание, освен на талант те се дължат и на много труд и усилия положени през годината. С отпускането на индивидуални награди ние искаме да поощрим и подпомогнем младите таланти на България, да стимулираме не само знанията и уменията, но и тяхната изява сподели по време на празника, г-жа Лилиана Славова Целта ни е всички, които участват в нашето изключително трудно, но заслужаващо си начинание, даващо шанс на таланта - деца, учители, родители, партньори, дарители и институции - заедно да обединим усилията си и да изпитваме удоволетворение и гордост от постигнатото, да се научим да се радваме на успехите на другите и да се стараем към повече, защото можем и го доказваме всеки ден. Децата на България, имат изключителен потенциал и всестранни таланти, благодарим на всички, които ни сътрудничат в подпомагането на развитието и изявите им.