Лауреати на Център за млади таланти със сертификати от Европейска софтуерна компания

  • Начало»
  • Новини»
  • Лауреати на Център за млади таланти със сертификати от Европейска софтуерна компания 

Млади ИТ дарования от Център за млади таланти участваха за поредна година на стажанска програма организирана от Европейската софтуерна компанията Булпрос.

Споделяме впечатленията от събитието на нашия талант Веселин Караганев: "Ние, участниците от проектите Въведение в Програмирането с Java и Програмиране с C# и приложения към Център за млади таланти в Бургас, имахме удоволствието да бъдем на едноседмична практика за периода от 10.04 до 14.04.2017г. в една от водещите и най-бързо развиващите се софтуерни компании в България Булпрос Консултинг АД гр. София.
За организацията в София отговаряше Елена Стефанова, HR Manager в компанията, която беше неотлъчно до нас през целия период на престоя ни. Първият ден двата екипа потеглихме към съответните сгради в Бизнес Парк София. Запознахме се с нашите ментори, като за участниците в проекта "Въведение в програмирането с Java" това бяха Марина, Иван, Николай, а за участниците в "Програмиране с C#" - Емилиян и Иван. Те ни представиха проектите, които трябваше да разработим и технологиите, с които да ги реализираме, като всички с радост отговаряха на въпросите ни. Разказаха ни как минават техните дни в компанията и какво всъщност представлява работа им. Те бяха изключително отдадени и ентусиазирани да работят с нас и да ни помагат да усъвършенстваме своите знания и умения.
Проектът на участниците в "Въведение в програмирането с Java" беше дефиниран като "Android приложение, реализиращо комуникация в реално време посредством аудио съобщения". Набора технологии, които използвахме се свеждаше до Java, SQLite, Android Studio и Git.
След прегледа на задачата, се разпределихме на 2 екипа. Първият отговаряше за реализациата на приложението, а вторият имаше за задача да изгради сървърната част на проекта, чиято главна цел беше получаването, обработката и разпращането на аудио записите. Менторите ни дадоха насоки за работа, разясниха основните проблеми, по които трябваше да работим и работата започна. В хода на работата, не само разширихме своите познания и усвоявахме нови, но съумявахме и да се забавляваме. Научихме какво действително се крие зад понятието работа в екип и как да работим заедно в името на общата цел. Особенно ценна възможност и за двата екипа беше възможността да работят и с архитект. Като това се доближава изключително много до реална ежедневна работа в компания. Менторите се отзоваваха на всеки наш въпрос и ни помагаха през цялото време. Проектът на втората ни група беше разработка на конзолна игра, която включваше разработване на вид изкуствен интелект.
В последния ден на нашата практика се състоя представянето на проектите, което беше успешно реализирано и от двата екипа. Това ни донесе радост и удовлетворение, а преживяването ще ни служи като вдъхновение за бъдещите проекти."

Участниците в програмата получиха сертификати за успешно премината трейни програма и се върнаха заредени с много идеи и ентусиазъм за работа. Благодарим на компания Булпрос за сътрудничеството и професионализма.