Финалисти от IV-ти национален литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!" - 2017

  • Начало»
  • Новини»
  • Финалисти от IV-ти национален литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!" - 2017 

Г-жа Костадинка Недялкова, председател на журито и Виктория Филипова, класирала се на първо място

Фондация "Шанс за децата на България обяви и награди победителите в Националния литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!" 2017


На 14 декември 2017 г. приключи IV национален литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!"-2017, организиран от Фондация "Шанс за децата на България. Конкурсът за написване на есе има за цел да насърчи деца и младежи творци с изявен интерес към литературата и творческото писане. Тазгодишното издание премина при изключително висок интерес и голяма активност от страна на средношколците. По темата Изпитание ли е талантът? разсъждаваха 150 ученици от 15 до 19 години от 66 населени места в България.

Журито оцени конкурсните есета по няколко критерия: оригиналност и творчески подход при представяне на темата; целенасоченост, убедителност и завършеност на аргументацията; езикова прецизност и стилово единство; жанрово съответствие.

Отличените автори за 2017 година са:

  • Първо място Виктория Тодорова Филипова, на 16 години, от гр. Варна;
  • Второ място Ралица Атанасова Картунова, на 16 години, от гр. Варна;
  • Трето място Любомира Петкова Димитрова, на 16 години, от гр. Свищов.
  • Поощрителната награда на журито е за Фатме Хасан Мурад, на 16 години, от с. Крилатица, обл. Кърджали.
Официалната церемония по награждаването се състоя на 16 декември 2017 г. (от 11:00 часа) в сградата на Център за млади таланти, гр. Бургас, пл. "Атанас Сиреков № 4. Наградите бяха осигурени и предоставени от Фондация Шанс за децата на България, книжарница Bookpoint, книжарница Сиела, издателство Авиана и издателство Клевърбук.

"Нашият конкурс доказва за пореден път, че във всяко кътче на нашата страна има много талатливи млади хора с позиция, будни, мислещи и можещи. Това укрепва вярата ни в младото поколение и в смисъла на нашата мисия да го насърчаваме и подкрепяме по пътя към успеха! Поздравяваме финалистите и се възхищаваме от постигнатото" - обобщи след награждаването, г-жа Лилиана Славова, председател на Фондацията.