Ден на отворените врати и официално награждаване на финалистите от Националния литературен конкурс

  • Начало»
  • Новини»
  • Ден на отворените врати и официално награждаване на финалистите от Националния литературен конкурс  
Децата на Център за млади таланти

На 16.12.2017 Фондация Шанс за децата на България отбеляза седмата годишнина от създаването на Център за млади таланти в град Бургас. От началото до днес над 700 деца успешно развиват дарбите си, в областта на науката, технологиите и изкуствата, в единствения български официално сертифициран Европейски център за таланти.

Пред красивата сграда на Центъра, паметник на културата, младите таланти заедно с родители, близки и приятели, както и екипа на Фондацията, организираха за поредна година Благотворителен коледен базар под мотото Деца-таланти помагат на деца в нужда. Събитието привлече вниманието на гостите и минувачите с разнообразието на ръчно изработени уникати и пъстротатa на коледни рисунки, картички, играчки и сладкиши. Със събраните средства Фондацията ще осигури и предостави материали от първа необходимост на Защитено жилище за деца, лишени от родителска грижа и със специални потребности в град Бургас.

Официалната част на празника започна с блестящо изпълнение на младия цигулар Антон Колев, който поздрави гостите с пиесата Вретено от Артур Рубинщайн. Събитието продължи с награждаването на финалистите от IV-тия национален литературен конкурс И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!. Г-жа Костадинка Недялкова, председател на журито, направи подробен анализ на конкурса, който тази година премина при изключителн интерес от страна на средношколците. Получени бяха 150 творби от 66 населени места на България.

На празника предметни награди и грамоти получиха също и най-изявените възпитаници на Центъра за млади таланти за периода септември декември 2017 година. За коледното настроение на гостите се погрижиха участниците от проекта по английски език Challenges 1 с изпълнението си Happy X-mas \ War is over на Джон Ленън, а за финал Грета Бояджиева, от проекта по немски език, покани всички гости да се включат в Благотворителния базар, с песента Have yourself а Merry little Christmas.