Откриване на Литературен клуб - читалня "Малкият принц"

  • Начало»
  • Новини»
  • Откриване на Литературен клуб - читалня "Малкият принц" 
Литературен клуб-читалня "Малкият принц"

Фондация Шанс за децата на България откри безплатна читалня Малкият принц в Бургас

С много радост и детски усмивки отвори врати първия по рода си Литературен клуб - читалня за деца от 6 до 13 години.
Яна Василева, бивш възпитаник на Център за млади таланти и понастоящем студент по Поп и Джаз пеене, поздрави многобройните гости с химна на Фондация Шанс за децата на България, авторската песен Детство. Събитието продължи с интересна информация и факти свързани с важността на четенето на книги.

Вярваме, че четенето не трябва да бъде по задължение! А и книгите са безброй много хубаво е да откриваш нови и нови бисери. Затова в предлаганите заглавия децата ще открият не само тези книги, които се учат в училище или са от детството на нас големите. Обичаме Пипи и Карлсон, но ви каним да се запознаете и с нови герои от модерната и съвременна детска литература! Първите възторжени малки читатели изживяха прекрасни емоции в новата ни читалня и потвърдиха , колко полезна е тази инициатива за интелектуалното развитие на подрастващите! Очакваме много деца и учители от началните училища в Бургас да участват активно в нашите литературни четения!, обобщи идеята Лилиана Славова, председател на Фондация Шанс за децата на България.
Поласкани и щастливи сме, че Фондация Шанс за децата на България се обърна към нас, за да подкрепим този изключитeлно важен проект за децата на Бургас. Радваме се, че сме част от инициативата и вярваме в успеха и, сподели пред публиката Мартин Желев, управител на Гранд хотел и Спа Приморец.

По време на събитето бе открита и изложба на рисунките от Първия регионален онлайн конкурс за детско творчество на тема Моят ангел-мама, организиран от домакините. Награди и грамоти получиха победителите от двете възрастови групи - Мария Юриева Благоева, НУ,, Любен Каравелов от гр. Китен на 10 години и -- Йоана Тихомирова Янакиева на 11г. от гр. Созопол, СУ Св.Св. Кирил и Методий. Организаторите зарадваха талантливите момичета с луксозни комплекти за рисуване, както и с безплатно едномесечно обучение в проектите по изобразително изкуство на Център за млади таланти.

За финал всички присъстващи деца бяха поканени в новата пъстра и светла читалня Малкият принц, където на пробно четене малчуганите се докоснаха до магията на книгите. Събитето завърши с почерпка с лакомства, приготвени от фирма Сладко и Солено, а на тръгване първите приятели на Литературен клуб читалня Малкият принц получиха подарък - нова книжка за домашната библиотека.

Безплатен литературен куб читалня Малкият принц приема записвания на телефони +359 56 825 727; + 359 887 201 033 и се намира в сградата на Център за млади таланти, пл. Атанас Сиреков4 (срещу Общината) в град Бургас.