"Повече от любов" - среща на Литературен клуб "Малкият принц" с младия автор Радослав Гизгинджиев

  • Начало»
  • Новини»
  • "Повече от любов" - среща на Литературен клуб "Малкият принц" с младия автор Радослав Гизгинджиев 
Радослав Гизгинджиев в Център за млади таланти

Радослав Гизгинджиев е млад творец, писател, публицист и общественик. Роден е в град Рудозем. Едва на 32 години, а вече има зад гърба си множество запомнящи се произведения.

Многолик и многопластов, той създава филми, пише драматургия и романи. Дебютът му в лигата на големите е екранизацията на разказа "Изпуснати думи" от Елин Пелин, където залага на опитни и познати актьори като Койна Русева, Георги Вачев, Анелия Ташева и други.

Първият му роман "Рай" излиза в края на 2012г. и вече преиздавана повече от пет пъти. Следва "Страници от Рая: Дневниците", а през 2015 година на пазара се появяват и продълженията на "Рай" - "Вратите - Рай II част" и "Пеперудите - Рай III част".

Паралелно с това в големите градове се играят четирите монеспектакъла, които авторът сам е написал и режисирал.

Център за млади таланти и Литературен клуб-читалня "Малкият принц" имаха удоволствието да се докоснат до творчеството на младия български писател Радослав Гизгинджиев

На срещата с един от най-нашумелите съвременни български автори присътваха голяма част от възпитаниците на Център за млади таланти, техните преподаватели, гости и приятели. Авторът разказа накратко за себе си, представи новата си книга "Повече от любов" и сподели през какви трудности преминава един писател в наше време. Последваха многобройни въпроси на публиката. Дискусията продължи с много емоция, смях и лични спомени.