Ясно е журито на V-тия национален литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!"

  • Начало»
  • Новини»
  • Ясно е журито на V-тия национален литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!" 

Творците Радослав Гизгинджиев, Керана Ангелова, Добрина Топалова, Елка Стоянова и Десислава Николова ще бъдат жури на петото издание на престижния литературен конкурс на тема за 2019 година - "Моето писмо до България".

Един от най-нашумелите съвременни български писатели и драматурзи Радослав Гизгинджиев автор на бестселърската трилогия "Рай" застава начело на комисията. На поканата на Фондация "Шанс за децата и природата на България" отклихнаха и носителката на няколко престижни литературни награди, от които националната награда "Златен Пегас" за 2018г. и автор на множество стихосбирки и романи - Керана Ангелова; Добрина Топалова, спечелила престижната национална награда "Даскал Ботьо Петков" за 2018г., както и автор на няколко монографии и многобройни публикации, рецензии, изследвания и статии; Елка Стоянова - лауреат в множество литературни конкурси за стихове и проза, неколкократен победител в интерактивния формат "Лига на разказвачите", автор на няколко стихосбирки и сборници с разкази и член на Дружество "Български писател" и Десислава Николова (Деси Нико), носител на Националната награда за дебютна литература "Южна пролет" в жанр "Проза", автор на нашумелият роман "Алиса и петък вечер", както и на статии с културна и социална насоченост, публикувани в различни онлайн медии.

"Изключително щастливи сме да представим официално звездното ни жури. Благодарни сме, че вече пет години имаме шанса да откриваме и развиваме литературни таланти заедно с едни от най-талантливите и изтъкнати творци на България. Тази година освен осигурения награден фонд, ще издадем книга с есетата и разказите на най-добрите участници в конкурса на тема "Моето писмо до България", целта ни е не само популяризиране творчеството и поощряване дарбите на младите писатели, но и стимулиране на връстниците им да общуват помежду си чрез литературата", коментира Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България".

Организаторите напомнят, че крайния срок за изпращане на творби е 6 януари 2019. Пълните условия на конкурса са публикувани тук.