Млади таланти представят книгата си "Моето писмо към България" тази неделя в Бургас

  • Начало»
  • Новини»
  • Млади таланти представят книгата си "Моето писмо към България" тази неделя в Бургас 

Искате ли да разберете какво мислят за своята страна подрастващите българи? Какви са мечтите, страховете, желанията и стремежите им? Заповядайте на Годишния празник на таланта, организиран за девети път от Фондация "Шанс за децата и природата на България".

На 19.05.2019г. от 17:00ч. в Гранд хотел и СПА "Приморец" ще бъдат официално наградени финалистите от V-тия национален литературен конкурс на тема "Моето писмо към България", организиран от Фондация "Шанс за децата и природата на България". Най-добрите двадесет и осем разказа и есета са включени в книгата "Моето писмо към България" и ще бъдат представени за първи път пред широката аудитория същата вечер.

Идеята за създаването на книгата сборник е на екипа на Фондацията и нашумелия български съвременен автор Радослав Гизгинджиев. С темата "Моето писмо към България" те провокират младите хора, за да разберат повече за отношението им към родината и за посланието, което искат да изпратят младите автори до българския народ. Организаторите са убедени, че едно от най-правилните огледала, в които можем да се огледаме като общество, са младите хора на България и искат техния глас да бъде чут.

В навечерието на празника Фондацията традиционно ще отличи и награди и най-успешните, даровити български деца с програмата си "Награди, стипендии и отличия". Своите медали ще получат и финалистите от V-тата областна олимпиада по информатика и информационни технологии, създадена и реализирана отново от организаторите.

Гостите ще имат възможността да се насладят и на прекрасната годишна изложба "Багри и шевици" на младите художници от Център за млади таланти, чието дело е и корицата на книгата "Моето писмо към България". Сборникът с разкази и есета на младите литературни таланти може да бъде закупен от края на май онлайн или в книжарниците в страната.