Лилиана Славова гост-говорител на международната конференция "Talenti Nascosti e Menti Eccezionali"

  • Начало»
  • Новини»
  • Лилиана Славова гост-говорител на международната конференция "Talenti Nascosti e Menti Eccezionali" 

Щастливи сме да съобщим, че г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България", бе поканена като един от основните гост-говорители на международната конференция "Talenti Nascosti e Menti Eccezionali", convegno internazionale sulla plusdotazione e lalto potenziale cognitivo, организирана от италианската асоциация за работа с таланти Mentecomportamento и провела се на 26.10.2019 г. в Италия.

Г-жа Славова представи пред многобройната публика деветгодишния опит в откриването и развитието на надарени деца на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти, членове на престижния European Council for High Ability (ECHA) и сертифицирани като официален European Talent Point за работа с таланти.

"Горди сме, че бяхме поканени наред с най-развитите европейски държави да презентираме добрите и актуалните практики в работата си за откриването, подкрепата и развитието на млади таланти. От 2011 година днешна дата в нашия и единствен в страната сертифициран европейски център за таланти се обучават всяка година около 150 деца, които работят над надграждащи обучението авторски проекти на изявени учители в областта на науката, изкуството и новите технологии. Ние сме първата българска организация между други 49 страни, приета в престижната международна организация ECHA, която работи вече 31 години в сферата на развитието на таланта. На конференцията в Италия имах възможността да представя многобройните ни проекти и инициативи, както и програмата ни "Годишни награди, стипендии и отличия", чрез която помагаме вече дълги години на таланти от цяла България. Наши лауреати са едни от най-успелите деца и млади хора на България. Реализирали сме участието и отличното представяне на много млади българи на престижни международни конкурси, състезания, олимпиади и други форуми за изява. На международния форум показахме и опита ни в създаване, организиране и провеждане на национални и регионални състезания, турнири, олимпиади и конкурси, стимулиращи дарбите на децата в сферата на математиката, информатиката и новите технологии, литературата и изобразителното изкуство; представихме благотворителната ни дейност и работата ни с талантливи деца в нужда. Отзивите на участниците в конференцията ни дадоха уверението, че се развиваме в правилната посока и можем да се равняваме с най-добрите. Мечтаем си за повече подкрепа и съдействие от страна на българските институции и държавата в името на бъдещетото ѝ развитието на децата ни.", сподели г-жа Лилиана Славова.