С много разнообразни инициативи единственият център за работа с талантливи деца в града ще отпразнува своята девета годишнина

  • Начало»
  • Новини»
  • С много разнообразни инициативи единственият център за работа с талантливи деца в града ще отпразнува своята девета годишнина 

На 07.12.2019г. (събота) Център за млади таланти, гр. Бургас ще отпразнува 9 години от създаването си. Множество интересни и разнообразни събития очакват деца и възрастни.

От 10:00 ч. до 18:00 ч. ще се проведе ежегодния Благотворителен коледен базар с красиви, ръчно изработени уникати, направени от талантливите деца на центъра. Сувенири, коледна украса и модни аксесоари, прекрасни календари с авторски картини, книги и още много изненади и идейни подаръци ще могат да бъдат закупени благотворително. Набраните средства от базара ще бъдат бъдат изразходени за развитието на талантливите бургаски деца.

Съпътстващо ще бъде и събитието "Ден на отворените врати", в което могат да се включат всички деца и родители, интересуващи се от дейността на центъра. Те ще имат възможността да присъстват в часовете на различни модулни проекти и да се запознаят отблизо с методите на обучение, преподавателите и цялостната атмосфера в центъра.

От 17:00 ч. ще се състои официалното награждаване на финалистите от I-ви регионален конкурс за детско стихотворение на тема "Аз детето на морето" с председател на журито, известния български поет Недялко Йорданов. В първия по рода си конкурс за града и региона участие взеха над 70 деца на възраст от 7 до 12 години. Специален поздрав за всички гости ще отправят малките талантите от фолклорна формация "Зеленика" с ръководител известната народна певица Мария Маркова- Халачева, а за финал ще чуем и прекрасните гласове на вокална група "Морско синьо" с ръководител Мариета Секлемова.

В Литературен клуб читалня "Малкият принц" Стела Йосифова ще подпали коледното настроение на бургаските децата, представяйки най-новия си детски роман "Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа". Гост ще бъде и Красимир Проданов, журналист и преводач на световния хит за деца "Чифтоядците", който също ще бъде представен в клуба.

Организаторите обещават ден, изпълнен с емоции, много празнично настроение и хиляди предложения с добра кауза за вашите коледни подаръци. Те канят и очакват всички граждани на Бургас и региона на добре познатия адрес - площад Атанас Сиреков 4, срещу Община Бургас.

Ръчно изработени коледни картички
Календар за 2020 г. с рисунки на деца-таланти
Коледни венци