Първият безплатен литературен клуб-читалня "Малкият принц" в Бургас стартира национална кампания за насърчаване на четенето

  • Начало»
  • Новини»
  • Първият безплатен литературен клуб-читалня "Малкият принц" в Бургас стартира национална кампания за насърчаване на четенето 

Кампанията "Дари книга - подари знание" на първия в града безплатен Литературен клуб читалня "Малкият принц" започва на 25.01.2020. Зад нея застват Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти, гр. Бургас.

Инициативата има за цел да насърчи четенето от най-ранна детска възраст. Именно затова организаторите призовават всички, които искат да се включат, да дарят нови или употребявани, но запазени, детски книжки. Приема се всякаква детско-юношеска литература с твърди или меки корици.
Организаторите очакват всички, които искат да дарят книга и подкрепят идеята, на 25.01.2020г. от 16:30 ч., за старта на кампанията и представянето на първите авторски творби на участниците в пилотния проект по творческо писане за малки деца "Моите първи истории" на центъра за млади таланти.

Литературен клуб читалня "Малкият принц" отвори врати за децата на Бургас и региона преди 2 години и за кратко време се превърна в предпочитано място за малки и големи любители на книгите. Читалнята е място за среща на децата с необятния свят на литературата, в който те могат да се впуснат в приключения с любими герои, да фантазират и да откриват нови светове. Ежеседмично там се организират срещи с детски автори и се представят нови и интригуващи заглавия.

Всеки, който има възможност и желае, може да дари книга на 25.01.2020 г. от 16:30 ч. в центъра за млади таланти или да я изпрати на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4.

Дарения на книги ще се приемат до края на месец февруари.
Повече информация за кампанията може да се получи на тел: 0887 201033 или по имейл: info@forbgkids.org

"Дете, което чете, ще стане възрастен, който мисли".