Малки таланти от Бургас и региона ще премерят сили в III-ти математически турнир за деца от предучилищна възраст

  • Начало»
  • Новини»
  • Малки таланти от Бургас и региона ще премерят сили в III-ти математически турнир за деца от предучилищна възраст 

За трета поредна година ще се проведе единствения по рода си за Бургас и региона Математически турнир за деца от предучилищна възраст организиран от Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти. Домакин на събитието ще бъде ОУ "Братя Миладинови", а председател на комисията е Галя Милчева - дългогодишен педагог и понастоящем ръководител на проектите по състезателна математика към центъра за талантливи деца в града.

"С отличните резултати от проектите ни по забавна математика за даровити деца се роди идеята да създадем и проведем състезание, в което и най-малките могат да премерят сили и да покажат знанията си, защото всички знаем колко е важно талантът да бъде открит и да започне да се развива целенасочено още в най-ранна детска възраст. Турнирът не само търси и открива най-добрите математици, но и предоставя възможност за изява на всички, които обичат и се занимават с математика. Провокира креативното мислене и стимулира деца и родители да се ориентират правилно и да направят по-точен избор за бъдещото развитие на знания и способности.", споделя Лилиана Славова Председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти, гр.Бургас.

Заявките за участие се приемат до 15.04.2020 г. на имейл: info@forbgkids.org или на телефон: 0887 201033 и 0882 723760 от понеделник до петък от 09:00 ч. до 18:00 ч.

Резултатите от проведения турнир ще бъдат обявени на www.forbgkids.org и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/talantbgkids/

Всеки участник ще получи сертификат за участие, а официалното награждаване на победителите ще се състои на 16.05.2020 г. от 17:00 ч. в ДТ "Адриана Будевска", гр. Бургас на Годишния празник на Фондацията.

Организаторите призовават всички деца, обичащи математиката, да се включат в надпреварата и им пожелават успех!

Пълните условия на математическия турнир можете да откриете ТУК.