Център за млади таланти организира ЕКО лятна седмица

  • Начало»
  • Новини»
  • Център за млади таланти организира ЕКО лятна седмица 

Предстоят различни ЕКО инициативи, оргнизирани от Център за млади таланти в град Бургас. Още тази събота даровитите деца от лятната занималня ще представят авторските си костюми и аксесоари и ще вземат участие в "Конкурс за детски оригинален костюм от отпадъчни материали" в експо център Флора. Състезанието е част от първия семеен еко фестивал за град Бургас. С талант, желание и много фантазия малките таланти подготвят своите тоалети и нямат търпение да ги представят пред публика.

Еко седмицата ще продължи с представянето на пилотния и единствен за града проект ЕКОКЛУБ "Зелени изследователи" на Център за млади таланти. Той е ориентиран към ученици от 1-ви до 8-ми клас, обичащи природата и желаещи да разширят своите познания за заобикалящата ни среда и нейното опазване. Основната цел на ЕКОКЛУБА е да изгради у децата и младите хора правилно екологично поведение и отношение към съвременните климатични проблеми.

Възпитаниците на центъра ще се включват и в програмата на Община Бургас "Засади дърво". Кампанията има за цел да приобщи гражданите в процеса на създаване на приятна околна среда в града. Младите таланти ще засадят свой хималайски кедър в градинката на Вардар.
За финал на екологичната седмица Център за млади таланти ще дари прекрасни книги, които децата ще занесат в поставените за тази цел къщички, за да могат повече четящи бургазлий да се възползват от тях.

"Като единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца в България, член на престижната международна организация ETSN European Talent Support Network, и част от Фондация "Шанс за децата и природата на България", Център за млади таланти, гр. Бургас си поставя благородната задача да развива и подкрепя не само дарбите на младите българи, но и да възпитава "зелено" мислещи деца и младежи.", коментира по повод на най-новите инициативи Лилиана Славова, председател на Фондацията.