Кастинг за млади актьори и как един голям режисьор създава таланти

  • Начало»
  • Новини»
  • Кастинг за млади актьори и как един голям режисьор създава таланти 

По случай 10 годишнината от създаването си, центърът за развитие и подкрепа на талантливи деца в град Бургас с гордост представя най новия си авторски проект по актьорско майсторство "Homo ludens Играещият човек".

Ръководител на школата ще е изтъкнатият български режисьор, поет, драматург и педагог Симеон Димитров.

Кастингът ще се проведе на 19 септември от 10:00 ч. и в него могат да вземат участие деца и младежи от 6 до 20 годишна възраст. Кандидатите трябва да подготвят по един материал по личен избор стихотворение, басня, откъс от приказка или разказ. Необходимо е да се запишат за прослушването на телефони 0887201033 или 0882723760 до 18 септевмри.

"За успеха на едно начинание, най-важната съставка е отличният екип. За нас е чест и привилегия да приветстваме в голямото семейство на Център за млади таланти и известния режисьор, поет, драматург и почетен гражданин на Бургас Симеон Димитров. Изключително щастливи сме, че г-н Димитров откликна на специалната ни покана за сътрудничество в навечерието на юбилея ни. Впечатлени сме не само от приноса му за развитето на бургаския културен живот и брилянтните му постановки, но и от отличния му педагогически подход и постиженията му в работата с млади хора. Обучението в проекта има много ползи за участниците, дори когато не са решили да се занимават с театър в бъдеще. Заниманията разширяват общата култура на децата и младите хора, развиват творческото мислене, стимулират интереса към четенето и литературата, намаляват напрежението при представяне пред публика, развиват комуникативни и лидерски умения, учат на работа в екип и наред с още много ползи, осмислят свободното време.", сподели Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България" основател на Център за млади таланти.

Симеон Димитров завършва българска филология и философия в престижния Софийски университет "Св. Климент Охридски". Следва режисура и актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов". След завършването е поканен да работи като режисьор в драматичния театър "Адриана Будевска"в Бургас. Впоследствие е режисьор в театрите на Варна, Пловдив, София. Бил е преподавател във ВИТИЗ София, Музикалната академия Пловдив, Националното училище за изкуства Бургас. Носител е на награда на Съюза на артистите в България, на награда на Министерството на културата и на редица други национални награди за режисура, включително за камерни форми и за спектакли с деца. Има номинация за "Аскеер". Печата поезия в литeратурните издания. Издал е няколко авторски книги с поезия. Награждаван е за драматургия и е носител на литературната награда за поезия "Златно дунавско перо". Симеон Димитров е член на Съюза на българските писатели и е почетен гражданин на град Бургас.

Проектът е предназначен за работа с талантливи и любознателни деца, които проявяват интерес към сферата на театралното изкуство, киноизкуството и медийните изкуства,представлява една уникалната възможност за всички бургаски деца да се докоснат до големия талант на Симеон Димитров.

По време на обучението са предвидени и различни изяви, конкурси, специализации, театрални празници и фестивали.

Повече информация може да се получи на: www.forbgkids.org, info@forbgkids.org или на телефон 0887 201033.