VII Областна олимпиада по информатика за Бургас и региона ще се проведе онлайн

  • Начало»
  • Новини»
  • VII Областна олимпиада по информатика за Бургас и региона ще се проведе онлайн 

На 26.03.2022 г. от 9:00 ч. ще се проведе VII Oбластна олимпиада по информатика. Поради епидемичната обстановка в страната и тази година тя ще бъде проведена онлайн. Конкурсът се организира за седми пореден път по иницатива на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и се осъществява със съдействието на Център за млади таланти, гр. Бургас, и направление Информатика и компютърни науки към Центъра по информатика и технически науки на БСУ.

Новото за тази година е, че като партньор в организирането на олимпиадата се включва и една от най-елитните гимназии в града - АЕГ"Гео Милев". Екип от ентусиазирани преподаватели по информатика и ИТ, съчетан с любознателността на нейните възпитаници, както и модерното технологично оборудване са предпоставка за безпрепятствено провеждане на олимпиадата по информатика.

"Целта на олимпиадата е да стимулираме интереса на младите хора в Бургас и региона към новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование и да обединим усилията на училища, учебни центрове, висши учебни заведения и институции, занимаващи се с изпреварващо развитие и усъвършенстване на млади таланти.", коментира събитието Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България".

Участието ще бъде в три възрастови групи: 4 6 клас, 7 9 клас и 10 - 12 клас и е безплатно, а организаторите канят всички деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас от Бургас и региона с интереси в сферата на ИТ технологиите да се включат в събитието и да покажат своите знания.

Записвания за участие се приемат до 22.03.2022 г. по електронен път ТУК.