Багри и шевици

Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти, гр. Бургас Ви канят на Годишна изложба и ревю на тема "Багри и шевици".

На 13.05.19г. от 18:00ч. в галерия AtelieR ще бъдат представени Годишните изложба и ревю на талантливите деца от центъра за млади таланти в града. Събитието е на тема “Багри и шевици“ и в него участват деца от арт проект по живопис и графика с ръководител Таня Стоянова и модулен проект по "Моден дизайн" с ръководител Мария Танева към центъра. Творбите в изложбата, както и модните дрехи и аксесоари са вдъхновени от традиционните символи на българските носии - шевиците, пречупени през призмата на модерното виждане на новото поколение.
„Централната идея на Годишната изложба и ревю на нашите таланти този път е проследяването и представянето на една и съща тема посредством два различни вида изкуство. Вярваме, че гостите ни ще усетят оригиналния подход на младите творци и ще се докоснат до техния вътрешен свят като изразно средство по тази толкова красива и българска тема. Очакваме всички любители на изкуството да  посетят събитието и да се насладят на творчеството на талантливите бургаски деца. Творбите ще се продават благотворително, в подкрепа развитието на даровити деца“, коментира Лилиана Славов, Председател на фондация „Шанс за децата и природата на България“

След представянето, картините от изложбата ще бъдат експонирани и в актовата зала на Център за млади таланти, гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков в периода 14.05.2019 - 18.05.2019, а на 19.05.2019 от 17:00 часа ще бъдат изложени на Годишния празник на таланта в Гранд хотел и СПА "Приморец", където ще бъде представена и книгата „Моето писмо към България“, събрани разкази и есета на деца-таланти от цялата страна.