Модулен проект "Инкубатор за бъдещи мениджъри" - въведение в управлението на проекти

Проектът се предлага за първи път в България, в Център за млади таланти, единствен в страната равноправен член на престижната европейска мрежа за таланти  ЕТSN /European Talent Support Network/. В днешно време всяко будно и амбициозно дете има възможност да се изявява в управленски проекти, за което му е необходима специална подготовка. Проектът е за всички, които желаят да се занимават с бизнес администрация, с управление на фирми, компании, корпорации и проекти по най-новите световни правила и изисквания! Предвиден е за младежи на възраст от 16 г. до 25 г. и за една учебна година се предвиждат две образователни нива със защита на европейски сертификат, който могат да използват при кандидатстване за работа в проект, за ВУЗ, за стипендия и участие в практически уъркшопи и практики в български и международни фирми и компании. 

Цели:

 •  Управлението на проекти е нещо, което всеки един от нас прави в ежедневието си. Планиране, оценка на риска, подбиране на правилните хора за съответните задачи. Трупането на опит от чисто житейски ситуации е бавен процес. Управлението на проекти е нещо, което трябва да бъде включено в обучението на децата  още в основното училище, но тъй като тази дисциплина липсва в учебните програми, нашият проект е полезен за всеки млад човек, който иска да подходи правилно (дори в училище) по един методичен и сериозен начин към задачите си.
 •  Целта на този курс на обучение е да подготви младите хора и да им предостави практически умения за управление на всеки възможен проект, който им предстои, без значение дали  е индивидуален или екипен.
 •  Това обучение ви помага да прецените риска да се провалите и да не представите изискваните от вас материали, учи ви да можете да идентифицирате правилните източници на информация.

Задачи:

Пред нас ще бъде поставена една единствена задача: да се научим как да организираме времето си; хората, с които работим; и да управляваме успешно риска да се провалим. Задачата ни е да станем добри мениджъри още от училищната скамейка и това да ни помогне да постигнем висоти в професионалното си развитие. Нека никога повече не се подготвяме стресово вечерта преди крайния срок.

Мотивация:

Project management е една доста търсена иинтересна професия днес. Примeрно в Лондон един опитен Project Manager може да достигне заплащане в размер на 120 000 английски лири на година! Това е повече дори от това, което получава един ужасно добър програмист с дългогодишен опит! Тази заплата е в Топ 50 в Лондон!

Таргет група: Всички младежи от гимназиална образователна степен (9-12 клас).

Първо ниво: Включва работа над следните теми и практически задачи:

 1. Що е то проект?
 2. Сертификат и защо е важен;
 3. Жизнен цикъл на проекта;
 4. Иницииране на проект;
 5. Откриване на зависимости;
 6. Планиране;
 7. Ключови играчи;
 8. Срещи;
 9. Софтуерни решения;
 10. От план към действие;
 11. Разпределяне на задачи;
 12. Следене на проект;
 13. Риск и оценка на проекта;
 14. Типове срещи и тяхното предназначение;
 15. Доставяне на завършен проект;
 16. Процес на паркиране на проект;
 17. Разработка на проект според желанието и нуждите на участниците.

Второ ниво се занимава с:

 1.  Soft skills;
 2. What if:

a. Екипът ме игнорира;
b. Екипът няма нужните знания;
c. Има конфликт;
d. Нямам достъп до процеса на разработка;


3. Презентации;
4. Силата да убеждавам;
5. Да менажирам или да водя?
6. Културни различия;
7. Проект и презентиране.


Предвидени са срещи с водещи мениджъри, уъркшопи по важни проблеми на управлението и демонстрации; практики във водещи наши и международни фирми и компании; за кандидат-студенти възможности за стипендии при доказани умения и качества. 


Автор и ръководител на проекта: г-жа Милена Георгиева – опитен ИТ експерт и програмист с международен опит, докторант по извличане на знания от данни и Technical leader в Скейл Фокус АД, Бургас.

Прием на документи, информация и записвания на: info@forbgkids.org или лично в Център за млади таланти, пл. Атанас Сиреков 4, ет. 1, ст. 5 (срещу Община Бургас). Телефони за връзка: 0887 201033; 0882 723760.

Календар

-
Център за млади таланти предлага новите си модулни проекти