Успешно приключиха финалните изпити по модулите на проектите ни

  • Начало»
  • Новини»
  • Успешно приключиха финалните изпити по модулите на проектите ни  

Успешно приключиха финалните изпити по модулите на проектите ни:

Проект "Езикът на младите българи" 2-ри модул 1-ва група
Проект "Language and Occupation" 2-ри модул 1-ва група
Проект "Sprache und Beruf" 2-ри модул 1-ва група
Проект "Language and Occupation" 1-ви модул 2-ра група
Проект "Графика и Живопис" 1-ви модул 1-ва група

Отлично приключи първи модул "Speaking real English and creative Writing" на втората група по проекта "Language and Occupation". Участниците показаха завидни умения в практическото овладяване на английския език.

На високо ниво премина и изпита на първа група от арт проекта по графика и живопис "Контрасти". В изпълнение на заключителните задачи по първи модул "Небесна дъга" децата показаха, че са овладяли много добре цялото разнообразие от изразни средства, материали и техники при боравенето с цветовете. Резултатите от теста за видовете и жанровете в живописта и графиката потвърждават колко много са се обогатили познанията им за изящните изкуства.

С много добри резултати завърши и втори модул "Социокултурна компетентност" от проекта "Езикът на младите българи". На заключителния изпит участниците в проекта доказаха уменията си да изготвят самостоятелно различни прессъобщения, статии, интервюта, репортажи. Те вече практически реализират и показват уменията си при подготовката на материали за списването на младежка страница в приложението на вестник Труд и вестник 24 часа: "Твоят ден" под ръководството на журналистката Диана Саватева.

Успешно и интересно премина изпита по втори модул "Превод и екскурзоводство" на проектите по английски и немски език "Език и професия". Участниците и в двата проекта ни зарадваха със сериозната си подготовка за заключителния изпит по екскурзоводство по маршрут - Бургас до Свети Влас. Оригиналният начин за провеждане на този изпит допринесе много за въвеждането и запознаването на участниците с различните професии в сферата на туризма.