С благотворителен предколеден хепънинг фондация „Шанс за децата на България“ отбеляза, една година от създаването на Центъра си за млади таланти в град Бургас

  • Начало»
  • Новини»
  • С благотворителен предколеден хепънинг фондация „Шанс за децата на България“ отбеляза, една година от създаването на Центъра си за млади таланти в град Бургас 
г-жа Йорданка Ананиева, зам. кмет на Община Бургас по култура и образовние с младите ни литературни таланти

На 15.12. 2012 с хепънинг под надслов Предколедно с талант, фантазия и любов фондация Шанс за децата на България отбеляза една година от осъществяването на уникалния си творчески проект създаването на Център за млади таланти в град Бургас. В него се обучават 160 талантливи деца над различни творчески проекти на изявени учители, които подпомагат развитието на дарбите им в областта на науката, технологиите и изкуствата.

Празникът бе почетен от г-жа Йорданка Ананиева, зам. кмет на Община Бургас по култура и образовние, г-н Константин Гребенаров, областен управител, зам.-областния управител доц. д-р Севдалина Турманова, както и от други общественици, родители, приятели на фондацията и граждани на Бургас.

Пред красивата сграда на Центъра, паметник на културата звучаха коледни песни, младите таланти от различните проекти пяха, рисуваха и споделяха наученото в Центъра. Коледният благотворителен базар привлече вниманието на гостиге и минувачите с разнообразието и пъстротатa си. Младите рокаджии от Black Romance и Chained rose подгряха празничната атмосфера с оригинални акустични изпълнения. В Деня на отворените врати всеки бе добре дошъл да разгледа и се запознае с работата на единствения Център за таланти в града.

Лилиана Славова, председател на фондацията обясни, че събраните средства от коледния базар, малките таланти ще дарят непосредствено преди Коледа на нуждаещи се деца. С днешният хепънинг и предстоящата инициатива, фондацията продължава кампанията си Да стоплим детските сърца. Надяваме се да дарим надежда за едно по-добро бъдеще и да накараме нуждаещите се деца да повярват, че на света има добри и благородни хора, които ги обичат! Всеки ден на това учим и нашите възпитаници.