Младите таланти на фондация „Шанс за децата на България“ с благотворителен концерт и базар в помощ на Ани

  • Начало»
  • Новини»
  • Младите таланти на фондация „Шанс за децата на България“ с благотворителен концерт и базар в помощ на Ани  
Благотворителният базар в помощ на Ани

На легендарната сцена "Охлюва" в град Бургас, в събота, 22.06.2013 Фондация "Шанс за децата на България" проведе за втора поредна година Годишния празник на талантите си. Децата от Центъра за млади таланти в града посветиха концерта и организираха благотворителен базар в помощ на 5 годишната Ани Михайлова.


В шоуспектакъла се изявиха много участници от проектите на Центъра към фондацията, а самото представление бе по сценарий на даровитата Мирела Буюклиева от проекта "Магията на музиката". Представени бяха и арт инсталации "Вечност" изпитна работа на участниците в проекта по интериорен дизайн "Хармония", художествена изложба на талантите по графика и живопис, както и арт ревю "Концепции" със собствени разработки на участниците в проекта по моден дизайн "Силуети".


На празника г-жа Лилиана Славова, председател на ф-я "Шанс за децата на България" връчи годишните награди на организацията на най-изявените и талантливи деца от България по програмата "Награди, стипендии и отличия 2013". Държавната шампионка по шахмат Нургюл Салимова на 10 години от село Крепча получи Големия приз "Шанс за таланта", даващ и възможност да покаже безпорния си талант и умения на разноски на фондацията на Европейското първенство по шахмат в Черна Гора тази есен.


"Да подадем ръка на Ани" бе надсловът, под който децата организираха благотворителен базар със свои оригинални творения, събраните средства в размер на 1291.70 лева децата дариха на семейството на Ани.
Малката Ани изпълни с въодушевление всички присъстващи. Тя поздрави публиката със стихотворение на Христо Ботев, показвайки сила и воля за живот. С присъствието и усмивката си това дете показа истинското лице на благотворителността, която ни прави истински.
Щилиян Михайлов, брат на Ани и музикален талант от проекта "Магията на музиката" изказа благодарност към фондацията и всички дарители и ги поздрави с емоционално изпълнение на песента "Angels" на Роби Уилямс.


"В напрегнатия ни и злободневен живот, когато търсим оправдание за всичко, децата показаха света такъв, какъвто трябва да бъде свят изпълнен с любов, вяра и милосърдие. Те изпълниха сърцата на всички с благоговение пред радостта и богатството на живота. Никой не би могъл да остане равнодушен пред таланта и духовната сила, богатство за всички ни" сподели след празника, г-жа Лилиана Славова "Благотворителните ни кампании ще подължат, разчитаме на всички вас, защото неведъж показахме, че заедно можем!" За всички, които не са успяли и искат да помогнат на Ани, нека да посетят сайта на фондацията www.forbgkids.org за повече информация или да дарят на дарителската сметка открита от семейството и: дарителска сметка за Ани Георгиева Михайлова Банка ДСК-ЕАД IBAN: BG 03 STSA 93000021021003 BIC: STSABGSF