Деца-таланти на среща с реалната ИТ-индустрия

Нашите таланти в "BULPROS", София

Деца-таланти на среща с реалната ИТ-индустрия В София се проведе петдневна практическа среща по информатика и нови технологии с участието на млади таланти от Фондация Шанс за децата на България. Мероприятието Дни на отворените врати е организирано от фирма BULPROS и е в рамките на програмите по нови технологии на Център за млади таланти, град Бургас. През изминалата работна седмица талантливите младежи имаха възможността да се запознаят с екипа, работата на различните отдели на сравнително младата, но изключително успешно развиваща се ИТ компания, както и да покажат на практика уменията си придобити в модулните проекти на Център за млади таланти, гр. Бургас.


Ето какво разказаха децата-таланти за преживянто: "Запознахме се с Велислав, Тийм лидер на екип Разработка на уеб и мобилни приложения, отдел Разработка на софтуер. По време на обучението той бе наставникът на Веско и Цвети, участници в проекта на Центъра за таланти - Уебдизайн и компютърна графика. По-късно бяхме отведени в конферентната зала, където Деница, Маркетинг мениджър и Петър, Оперативен директор ни представиха историята и организацията на компанията BULPROS . След това бяхме разведени из различните отдели, където наблюдавахме работата на разработчиците. Вторият от нашите технически ръководители Руслан, Тийм лидер на екип Microsoft технологии, отдел Разработка на софтуер обучаваше Николай, Стоян и Калоян, участници в проекта Визуално програмиране със С++. Руслан ни запозна с темата Проектиране на приложение. Ръководителите ни разпределиха задачи за изпълнение и ни дадоха насоки за работа. Запознахме се и с отделът на компанията, който разработва Облачна платформа, заедно с един от своите партньори германската компания Auxo GmbH. Светльо, ръководител на отдела и Тома ни изнесоха дълга и интерeсна лекция на тема Облачни услуги и ни представиха продукта cloudpartner.de. Запознахме се и с Любо, ръководител на екип Поддръжка на системи и решения, базирани на SharePoint технологии. Той ни разказа за тази съвременна и много гъвкава платформа, която може да покрие огромен обхват от бизнес решения. Срещнахме и с Огнян, Android developer. Научихме за някои основни проблеми при програмирането на приложения за тази операционната система...Тръгнахме си с огромно нежелание и с убеждението, че със сигурност бихме искали и ние един ден да сме част от такава компания."


Основната цел на проведеното мероприятие между Фондация Шанс за децата на България и фирма BULPROS бе да предложи на най-изявените таланти успешен модел на обучение, ориентиран към практиката, който да е в крак със съвременните технологии и да учи младите хора да мислят, да решават проблеми и да работят в екип. "Надяваме се чрез подобни сътрудничества и допир с реалната практика да предоставим възможност за по-добра ориентация и реализация на нашите деца. Сърдечно благодарим на целия екип на BULPROS за предоставената ни възможност, за професионализма и готовността им да ни подкрепят" сподели Лилиана Славова, председател на Фондацията.