Фондация „Шанс за децата на България“ отпразнува в Бургас годишния си празник „В странта на талантите“ с изложба и шоу-спектакъл

  • Начало»
  • Новини»
  • Фондация „Шанс за децата на България“ отпразнува в Бургас годишния си празник „В странта на талантите“ с изложба и шоу-спектакъл 
Финалът на спектакъла, НХК Бургас

Фондация "Шанс за децата на България" отпразнува в Бургас годишния си празник "В странта на талантите" с изложба и шоу-спектакъл
В навечерието на 1-ви юни Фондация "Шанс за децата на България" и Център за млади таланти отпразнуваха за трета поредна година Годишния си празник в Бургас. Децата от Центъра за млади таланти в града представиха шоу-спектакъл под наслов "В страната на талантите" и организирха художествена изложба-базар в помощ на нуждаещи се деца от Бургас и региона.
Празникът бе открит от директора на Центъра Митрушка Маркова и бургаския художник Георги Андонов с благотворителна изложба "Талантът говори" на участниците в проектите по графика и живопис, интериорен дизайн и приложни изкуства.
Препълнената зала в Дома на нефтохимика се наслади и забавлява на двучасов шоу-спектакъл, поставен от известния актъор и преподавател в Центъра за млади таланти Валери Еличов. В представлението участваха деца от проектите на Центъра към Фондацията: Театрално Студио Малкият принц, Езикът на младите българи, Моден дизайн, Магията на музиката както и проектите по немски и английски за малки и големи таланти, нови технологии, изкуствата и други.
На празника г-жа Лилиана Славова, председател на ф-я Шанс за децата на България връчи годишните награди на организацията на най-изявените и талантливи деца от България по програмата Награди, стипендии и отличия 2014. Най-големия приз Шанс за таланта тази година бе присъден на 13 годишния пианист виртуоз Кристиян Тодоров от град Горна Малина. Младият талант получава възможност да покаже своите дарба и умения напълно на разноски на Фондацията на престижния международен конкурс Звездите на Виена в Австрия през ноември тази година.
Постиженията на нашите деца заслужават специално внимание, освен на талант те се дължат и на много труд и усилия положени от тях през годината. С отпускането на индивидуални награди фондация Шанс за децата на България иска да поощри и подпомогне младите таланти. Иска да ги накара да се гордеят с постиженията си и да открои успеха им в дадена област като победа заслужаваща специално внимание. сподели след празника, г-жа Лилиана Славова Бихме искали всички, които участват в нашето важно, изключително необходимо, но не леко начинание, даващо шанс на таланта - деца, учители, родители, приятели - да обединим усилията си и да изпитваме удоволетворение и гордост от постигнатото, да се научим да се радваме на успехите на другите и да се стараем към още и повече!