Деца-таланти разработват играта "Морски шах" - практика в европейската IT компания "Булпрос Консултинг"

  • Начало»
  • Новини»
  • Деца-таланти разработват играта "Морски шах" - практика в европейската IT компания "Булпрос Консултинг" 
Нашите таланти по време на практиката в София

За втора поредна година европейската IT компания Булпрос Консултинг, организира в София четиридневна практическа среща по информатика и нови технологии между екипа си и деца-таланти от фондация Шанс за децата на България. Специализиращата практика е елемент от учебния план на проектите по нови технолoгии на Център за млади таланти в град Бургас.

Фирмата, носител на множество награди в ИТ и бинзнес сектора, както и Национален шампион за 2014/15 на European Business Awards, даде поредна възможност на децата, занимаващи се изпреварващо в областта на новите технологии, да се запознаят задълбочено с работата на различните отдели на команията и да осъществят творческа и приложна дейност в сферата. Младите таланти работиха, подкрепени от менторите Иво Марков, Senior Software Engineer at cloudpartner.de, и Велислав Станчев, Web & Mobile Team Lead/Creative Lead at BULPROS, по поставения им от фирмата проект: разработка на играта Морски шах.

Децата и аз сме много доволни от поредното посещение в БУЛПРОС. Научихме много нови и полезни практически неща и най-вече как да работим в екип и да планираме работата си, сподели г-жа Весела Вангелова, преподавател по нови технолигии в Център за млади таланти.

Мероприятието, осъществено съвместно и спонсорирано от фирма Булпрос Консултинг, има за цел да покаже успешен модел на обучение: в практически план децата усвояват принципите на екипна работа, могат да вземат творчески решения, да се адаптират към динамиката на работното ежедневие и технологиите в съвременния свят. Надяваме се чрез подобни сътрудничества да предоставим възможност за реална и точна ориентация и реализация на нашите таланти. Сърдечно благодарим на целия екип на Булпрос Консултинг за предоставената ни възможност, за професионалното отношение и за поредната готовност да ни подкрепят. обобщи Лилиана Славова, председател на фондация Шанс за децата на България