I-ва Олимпиада по информационни технологии „От новите технологии към технологията на успеха във всичко“

  • Начало»
  • Новини»
  • I-ва Олимпиада по информационни технологии „От новите технологии към технологията на успеха във всичко“  
I-ва Олимпиада по информационни технологии

На 16 май 2015 в Бургаския свободен университет се проведе I-ва Олимпиада по информационни технологии "От новите технологии към технологията на успеха във всичко" за ученици от 9 до 12 клас. Олимпиадата е по идея на Център за млади таланти и бе организирана съвместно с Фондация "Шанс за децата на България" и Бургаски свободен университет. В нея участваха ученици от над 10 средни училища от Бургас и региона.
Участниците се съревноваваха индивидуално в две възрастови групи на два етапа - тест по информационни технологии и решаване на задача от областта на информатиката.

"С поредната си инициатива имаме за цел да стимулираме интереса на младите хора към новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование, както и да направим подбор и приобщаване на талантливи деца към извънучилищни форми за изпреварваща подготовка. Целим Олимпиадата по информацииони технологии да стане традиция за Бургас и за в бъдеще да я утвърдим, като национално състезание. Специално благодарим на нашите партньори Бургаски свободен университет за професионализма и съдействието при организиране на събитието" сподели Лилиана Славова, Председател на Фондация "Шанс за децата на България".

Резултатите от състезанието ще бъдат обявени на 20.05.2015 на сайта на Фондацията www.forbgkids.org . Победителите ще бъдат официално наградени на Годишния празник на Център за малади таланти на 22 май 2015 от 17:30 в Бургас, МОЛ Галерия, 2-ри етаж (до магазина на Esprit)
На всички участници ще бъдат връчени сертификати, информация за това на www.forbgkids.org и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/Chance-for-the-Children-of-Bulgaria-Foundation-275014872521766/notifications/