„От новите технологии към технологията на успеха във всичко“ - Годишен празник на таланта

  • Начало»
  • Новини»
  • „От новите технологии към технологията на успеха във всичко“ - Годишен празник на таланта 
"Морски кончета" най-малките ни музикални таланти

В навечерието на Деня на славянската писменост и култура Фондация Шанс за децата на България и Център за млади таланти отпразнуваха петата си годишнина в МОЛ Галерия Бургас. Децата от проектите по живопис и графика, музика и моден дизайн на Центъра за млади таланти в града представиха: изложбата Щастие, мини концерт на вокална група Морски кончета и солисти и футуристично модно ревю Нетрадиционна градска мода. Така бе закрит Месецът на таланта, преминал под мотото От новите технологии към технологията на успеха във всичко.

На празника г-жа Лилиана Славова, председател на Ф-я Шанс за децата на България връчи годишните награди на организацията на най-изявените и талантливи деца от България по програмата Награди, стипендии и отличия 2015. Награди и стипендии за постиженията си през годината получиха 8 деца от страната, завоювали множество международни и национални отличия в областите: музика, физика, математика, литература, изобразително изкуство. На празника награди получиха и малките художници на Център за млади таланти, чийто творби ще бъдат изпратени да се състезават на Международния конкурс за детска рисунка в Хонк Конг. Отличени бяха и финалиститете от I-вата регионална Олимпиада по информационни технологии, организирана от Център за малади таланти и Бургаски свободен университет. Те получиха наградите си лично от декана на Център по информатика и технически науки към БСУ доц. д-р Радостин Долчинков; проф. д-р Андон Лазаров и г-жа Митрушка Маркова, ръководител на Център за млади таланти.

Постиженията на талантливите деца на България заслужават признание. Целта на нашите награди е да ги накара да се гордеят с постиженията си и да открои успеха им в дадена област като победа заслужаваща специално внимание. сподели по време на празника, г-жа Лилиана Славова Бихме искали всички, които участват в нашето важно и изключително необходимо начинание, даващо шанс на таланта - деца, учители, родители, партньори - да обединим усилията си и да изпитваме удоволетворение и гордост от постигнатото, да се научим да се радваме на успехите на другите и да се стараем към повече. Считаме, че децата в станата ни, имат изключителен потенциал и всестранни таланти и благодарим на всички, които ни сътрудничат в подпомагането на развитието им.