Практика по нови технологии - младите таланти, за седмица, част от екипа на софтуерна компания Булпрос Консултинг

  • Начало»
  • Новини»
  • Практика по нови технологии - младите таланти, за седмица, част от екипа на софтуерна компания Булпрос Консултинг 
Талантите по време на работа, офис Булпрос, София 2016

За трета поредна година деца от проектите по нови технологии на Център за млади таланти, получиха покана и уникаланата възможност да станат, за седмица, част от екипа на една от най-успешните международни компании "Булпрос Консултинг".

Благодарим за отличната организация и споделяме впечатленията на талантите ни от събитието, организирано съвместно с Булпрос Консултинг и Фондация "Шанс за децата на България":

"Ние, участниците от проектите Изграждане на Уеб дизайн, компютърна графика и анимация и Въведение в програмирането с Java към Център за млади таланти в Бургас, имахме удоволствието да бъдем на едноседмична практика за периода от 04.04. до 08.04.2016г. в една от водещите и най-бързо развиващите се софтуерни компании в България Булпрос Консултинг АД гр. София.
За организацията в София отговаряше Таня Ставрева, HR Manager в компанията, която беше неотлъчно до нас през целия период на престоя ни. От автогара се отправихме към офисa на Булпрос. Първият ден присъствахме на техническа конференция на която се запознахме с различните екипи в компанията и тяхната работа. Всеки от тях ни представи част от своите настоящи проекти, като всички с радост отговаряха на въпросите ни. Разказаха ни как минават техните дни в компанията и какво всъщност представлява работа им. След това се запознахме със своите ментори Иво, Дани, Боби и Ники. Те бяха изключително отдадени и ентусиазирани да работят с нас и да ни помагат да усъвършенстваме своите знания и умения.
В понеделник те ни представиха проекта под името KOTUI, който трябваше да осъществим. Задачата представляваше игра, в която двама играчи избират 10 картинки за опонента си, от когото се очаква да наименува това, което той прецени, че е визуализирано и накрая се обявява победителя. За изпълнението на проекта се научихме как да работим с Git, Eclipse, Maven и надградихме своите умения да боравим с HTML, CSS, JavaScript, JSON, jQuery, Java, mySQL.
Вторият ден се разпределихме на 2 екипа. Първият отговаряше за визуалният дизайн на играта, а вторият имаше за задача да напише логическите операции. Менторите ни дадоха начални насоки за работа, разясниха основните проблеми, по които трябваше да работим и започнахме. В хода на работата, не само разширихме своите познания и усвоявахме нови, но съумявахме и да се забавляваме. Научихме какво действително се крие зад понятието работа в екип и как да работим заедно в името на общата цел. Менторите се отзоваваха на всеки наш въпрос и ни помагаха през цялото време. Първите три дни всеки екип работи по реализирането на своята задача, а четвъртия ден обединихме двете части на играта, което представляваше и най-голямото предизвикателство.
В един от дните имахме удоволствието да присъстваме на лекция за ECMAScript6 и да придобием нови знания.
В последния ден на нашата практика направихме демо представяне на играта, която успешно приключихме и реализирахме. Това ни донесе радост и удовлетворение, а преживяването ще ни служи като вдъхновение за бъдещите проекти.

Всички ние сме признателни и изключително благодарни на Булпрос и Фондация Шанс за децата на България за предоставената възможност."