Новини

Театрално арт студио "Малкият принц"

На 19.05.2017г. Фондация Шанс за децата на България и Бургаският център за млади таланти отбелязаха шестата си годишнина в Драматичен театър Адриана Будевска.

Пет талантливи деца от страната бяха тържествено отличени на Годишния празник на таланта за постиженията си през годината. Елена Мазнева, Веселин Караганев, Елеонора Иванова, Чавадар Лалов и Ива Ичевска, завоювали множество международни и национални отличия в областите: изобразително изкуство, информатика, музика и математика, заслужено станаха лауреати на седмото издание на проекта Награди, стипендии и отличия 2017.

Награди получиха и финалистите от III-та регионална олимпиада по информатика, организирана съвместно с Бургаски свободен университет.

Церемонията бе съпътствана с официалната премиера на вече отличените дебютни спектакли на театрално арт студио към Център за млади таланти Лили и Хрили по текстове на Валери Петров и Приказка за пътя по Стефан Цанев, режисьор Румен Велев. Публиката в пълната зала за свидетел на неоспоримия талант и професионализъм на младите артисти.

Участниците в проектите по моден дизайн Дебют и декоративно приложни изкуства Декорация и дизайн с ръководител Албена Свещарова се представиха с модното ревю Хоризонти по тема Градска мода, вдъхновена от улицата. Във фоаето на театъра бе открита благотворителна художествена изложба-базар Нарисувана любов. С творбите си, децата, участници в проектите по изкуства Живопис и графика и Интериорен дизайн с ръководител Таня Стоянова, показаха за пореден път по оригинален и неповторим начин своя талант. Почти всички картини намериха нови собственици.


Млади ИТ дарования от Център за млади таланти участваха за поредна година на стажанска програма организирана от Европейската софтуерна компанията Булпрос.

Споделяме впечатленията от събитието на нашия талант Веселин Караганев: "Ние, участниците от проектите Въведение в Програмирането с Java и Програмиране с C# и приложения към Център за млади таланти в Бургас, имахме удоволствието да бъдем на едноседмична практика за периода от 10.04 до 14.04.2017г. в една от водещите и най-бързо развиващите се софтуерни компании в България Булпрос Консултинг АД гр. София.
За организацията в София отговаряше Елена Стефанова, HR Manager в компанията, която беше неотлъчно до нас през целия период на престоя ни. Първият ден двата екипа потеглихме към съответните сгради в Бизнес Парк София. Запознахме се с нашите ментори, като за участниците в проекта "Въведение в програмирането с Java" това бяха Марина, Иван, Николай, а за участниците в "Програмиране с C#" - Емилиян и Иван. Те ни представиха проектите, които трябваше да разработим и технологиите, с които да ги реализираме, като всички с радост отговаряха на въпросите ни. Разказаха ни как минават техните дни в компанията и какво всъщност представлява работа им. Те бяха изключително отдадени и ентусиазирани да работят с нас и да ни помагат да усъвършенстваме своите знания и умения.
Проектът на участниците в "Въведение в програмирането с Java" беше дефиниран като "Android приложение, реализиращо комуникация в реално време посредством аудио съобщения". Набора технологии, които използвахме се свеждаше до Java, SQLite, Android Studio и Git.
След прегледа на задачата, се разпределихме на 2 екипа. Първият отговаряше за реализациата на приложението, а вторият имаше за задача да изгради сървърната част на проекта, чиято главна цел беше получаването, обработката и разпращането на аудио записите. Менторите ни дадоха насоки за работа, разясниха основните проблеми, по които трябваше да работим и работата започна. В хода на работата, не само разширихме своите познания и усвоявахме нови, но съумявахме и да се забавляваме. Научихме какво действително се крие зад понятието работа в екип и как да работим заедно в името на общата цел. Особенно ценна възможност и за двата екипа беше възможността да работят и с архитект. Като това се доближава изключително много до реална ежедневна работа в компания. Менторите се отзоваваха на всеки наш въпрос и ни помагаха през цялото време. Проектът на втората ни група беше разработка на конзолна игра, която включваше разработване на вид изкуствен интелект.
В последния ден на нашата практика се състоя представянето на проектите, което беше успешно реализирано и от двата екипа. Това ни донесе радост и удовлетворение, а преживяването ще ни служи като вдъхновение за бъдещите проекти."

Участниците в програмата получиха сертификати за успешно премината трейни програма и се върнаха заредени с много идеи и ентусиазъм за работа. Благодарим на компания Булпрос за сътрудничеството и професионализма.


Даниела Краиванова (първата вдясно)

В качеството си на единствения в страната официален Европейски център за таланти сме изключително щастливи да ви съобщим, че от 29.03 до 2.04.2017 в Будапещ се проведе Европейска среща на даровити деца, в която взе участие и наш представител и много кратен лауреат на Фондацията - Даниела Караиванова!

Дани бе единствената българка, участник в 5-дневната среща, организирана от Централия европейски център за таланти! Над 70 талантливи младежи работиха заедно над иновативни проекти, обмениха опит, идеи и научиха за най-новите практики за развитие на таланта.
Гордеем се, че сме част от тази международна организация и имаме възможност да работим за и в подкрепа на таланта, да развиваме потенциала на младите хора и се надяваме на все повече възможности за изяви и добра интеграция на децата ни!

Представяме ви впечатлениеята на Дани от събитието: "Вълнуващи теми, уъркшопове с вдъхновяващи професионалисти, наситена културна програма, интересни запознанства, дискусии и нови идеи - това са само част от събитията по време на Европейската младежка среща в Будапеща. Тя събра млади талантливи хора от 17 страни, които представиха центъра за млади таланти от своята страна, както и иновативни идеи и методи на обучение.
Всеки от дните на конференцията беше посветен на определена тема и всички мероприятия бяха свързани с нея. След пристигането на учасниците конференцията беше неформално открита с интерактивни групови игри. Това помогна за бързото опознаване и намиране на прилики и общи теми.
На следващия ден младежката среща беше открита от Петър Сцермели, който представи ЕТСН и нейната история. След презентация на младежката платформа и настоящите и бъдещи проекти последва интересна лекция за важността на създаването на контакти за развитието на таланта. Така бе озаглавен и първият ден от програмата на младежката конференция. Научихме, че в основата на това стои креативността в различните си форми: като средство за творчество, вземане на решения и действия в познати и непознати ситуации. А талантът може да се развива чрез основните съставки на мъдрост и способността да се интегрираш в нова среда. По време на своята лекция професор Сцермели сподели с нас интересни методи и упражнения, с които може да наблюдаваме прогреса и да развиваме таланта си в правилната посока.

След кратка почивка програмата продължи с Lightening TED-Talks, където в рамките на 4-5 минути можехме да разкажем за центъра за млади таланти, от който идваме, за своята страст или да споделим нещо, което ни вдъхновява. Темите на речите бяха много разнообразни от креативността, доброволчеството, образователната система до програми за писане на книги и програмиране. Като единствен представител от България аз също дадох кратка реч, отразяваща дейностите на Центъра за млади таланти в Бургас, неговата визия, мисия и проекти. Посредством това подчертах и колко е важно всеки да използва таланта си за добра кауза. Като пример дадох ежегодния благотворителен базар и моят опит с късометражни филми и постери по важни екологични и социални теми... Защото мисията на таланта е да се споделя и с другите. След следобеда, пълен с нови идеи и вдъхновяващи истории, последва културна програма в центъра на Будапеща: разходка с корабче и посещение на замъка Буда, от където се открива невероятна гледка към града.

Ден втори на конференцията беше озаглавен Ден на таланта. По време на уъркшопа на Уилиам Бенко разглеждахме какво прави една реч вълнуваща. Той ни даде съвети за подготовката, структурата и самото презентиране. Професор Алберт Цийгър от университета в Нюрнберг ни разказа повече за концепцията за даровитостта. Посредством изследвание и целеви групи, той ни показа колко е трудно да се разпознае от ранна възраст потециала на детето, тъй като това зависи от много фактори. Правата за образование Саламанка бяха дискутирани по време на презентацията на доктор Силвия Петър-Сцарка.
Последва работа в малки групи по Хармата за правата на талантливите ученици. Аз участвах в групата, която раглеждаше Разпознаването на талантите в училищна среда. Нашата идеята беше във всяко училище на определен период от време да се провежда тест, чрез който да се определи кои деца са талантливи и в коя сфера. Резултатите да се споделят с родителите и учителите по съответните предмети, за да могат учениците да получат специално внимание и възможности за развитие на своите знания и умения. Нужно е основно обучение за разпознаване и насърчаване на талантите за всеки учител. Резутатите от нашата работа ще бъдат дадени на експерти, за да бъде съставен финалния документ, който ще бъде представен по различни институции.
Вечерта беше закрита с културна програма: унгарски танци. След кратко въведение в стъпките и ние, самите учасници, се включихме в танците под съпровода на живата музика.

Първи април беше под мотото Иновации и започна в централния европейски университет. Там Хенрик Пап ни представи мобилното приложение Be-Innovative, посредством което екипи могат да съберат бързо и интересно нови идеи за своите проекти. Използвайки него и метода Design Thinking събрахме идеи за различните проекти на младежката платформа. Нашият проект беше Осъществяване на обмен между ученици от различни центрове за млади таланти. Целта на нашата група беше да покажем как може да се осъществи и какво прави този обмен неповторим, именно възможността да общуваш с други талантливи деца и да посещаваш курсове по твоя интерес в друга страна.
След презентация на резултатите продължихме с кратки уъркшопове, модерирани от членовете на съвета на младежката платформа. Първият беше как да бъдат открити и подпомогнати талантливи ученици в неравностойно положение. Вторият беше свързан с един от проектите на платформата: създаване на анкета, насочена към талантливи млади хора. По време на уъркшопа разгледахме стъпките за създаване на анкета и сравненихме онлайн и хартиените формуляри. Вечерта прикючи с групови игри и интересни предизвикателства.

Младежката конференция в Будапеща беше една вълнуваща среща с талантливи хора от младежката платформа на ЕТСН. Тя ме изпълни с вдъхновение и нови идеи, както и ми даде насока как да продължа да развивам таланта си. Освен това ме запозна с ръководители от другите младежки центрове, които имат интерес и желание да работят с Центъра в Бургас. Искрено благодаря за възможността и се радвам, че бях част от събитието."


По традиция в навечерието на най-светлия празник Коледа, Център за млади таланти (създаден по идея и с подкрепата на Ф-я Шанс за децата на България) в Бургас чества годишнина от откриването си. На този ден децататаланти и екипът на Центъра правят равносметка за извървяния път, отбелязват новото в работата си и награждават финалистите на Националния литературен конкурс на Фондацията, имащ за цел да стимулира развитието на млади талантливи творци.

Тази година празникът бе посветен на един велик български талант големият българин, Продавачът на мечти, поетът, драматургът, сценаристът Валери Петров един от онези български таланти, които са вдъхновение за малки и големи. Новото попълнение от артистични дарования към театралното студио Малкият принц, с ръководител бургаският режисьор Румен Велев, подготви и представи с невероятно изпълнение "За валсът, есента и зимата", постановка по текстове на Валери Петров.

Събитието продължи с награждаването на финалистите от III-тия национален литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш". Творбите на 47-те участници в конкурса бяха оценени от авторитетно жури с председател поетесата Любов Джунгурова и членове Елка Василева- журналист, писател, член на УС на писателите в Бургас; Костадинка Недялкова учител по български език и литература; Диана Саватева журналист; Димка Ташкова писател. Любов Джунгурова направи подробен анализ на конкурса и представянето на кандидатите от 24 града и две села от всички краища на България.

На първо място журито класира Кристина Кирова от Бургас, на второ Мария Андреева също от Бургас и на трето Александрина Найденова от с. Крива бара, област Монтана.


Фондацията и Центъра ни за млади таланти бяха приети в ECHA (European Honors Concil) и вече сме част от European Talent Support Network и официален European Talent Point! Ние сме първата българска организация между други 35 страни приета в престижната Европейска неправителствена организация, която работи вече 29 години в сферата на развитието на таланта и е най-важната такава в тази област.


Световната шампионка и носител на Големия приз на Фондацията - Нургюл Салимова

Под мотото Да работим с красота, да създаваме красота Фондация Шанс за децата на България и Център за млади таланти отпразнуваха празника на таланта в Бургас.

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май Фондация Шанс за децата на България и Център за млади таланти отпразнуваха годишния си празник в Mall Galleria, Бургас. Талантите от проектите по живопис и графика и интериорен дизайн представиха годишната си изложба живопис Изкуството няма религия, осъществена с подкрепата на Contemporary art society Георги Андонов, Мартина Георгиева и Цветомира Георгиева, участнички в проектите по нови технологии на Център за млади таланти, се изявиха с авторска фотографска изложба Неразказани истории, с концерт поздравиха гостите и музикалните таланти на Фондацията вокална група Морски кончета и солисти. Модните дизайнери от проекта Дебют показаха пред многобройната публика пърформънса Модата като спектакъл и пърформънс.

Годишните награди на Фондацията бяха тържествено раздадени на най-изявените и талантливи деца от България по програмата Награди, стипендии и отличия 2016 от г-жа Лилиана Славова, председател на Ф-я Шанс за децата на България. Награди и стипендии за постиженията си през годината получиха 7 талантливи деца от страната, завоювали множество международни и национални отличия в областите: шахмат, математика, музика, физика, философия, информатика и танцово изкуство. Световната шампионка по шахмат във възрастова група до 12 години Нургюл Салимова от с. Крепча. На празникана таланта бяха отличени с награди за постижения на конкурси и състезания и най-изявените за учебната 2015/2016 деца от Център за млади таланти. Наградени бяха и финалиститете от Втората регионална олимпиада по информационни технологии, организирана от Център за млади таланти и Бургаски свободен университет.


Младите таланти със сертификат за успешно завършена практика, офис Булпрос Консултиг, София 2016

За трета поредна година деца от проектите по нови технологии към Център за млади таланти, получиха покана и уникаланата възможност да станат за седмица част от екипа на една от най-успешните международни компании "Булпрос Консултинг".

Споделяме впечатленията на участниците от събитието, организирано съвместно с Булпрос Консултинг и Фондация "Шанс за децата на България":

"Ние, участниците от проектите Изграждане на Уеб дизайн, компютърна графика и анимация и Въведение в програмирането с Java към Център за млади таланти в Бургас, имахме удоволствието да бъдем на едноседмична практика за периода от 04.04. до 08.04.2016г. в една от водещите и най-бързо развиващите се софтуерни компании в България Булпрос Консултинг АД гр. София.
За организацията в София отговаряше Таня Ставрева, HR Manager в компанията, която беше неотлъчно до нас през целия период на престоя ни. От автогара се отправихме към офисa на Булпрос. Първият ден присъствахме на техническа конференция на която се запознахме с различните екипи в компанията и тяхната работа. Всеки от тях ни представи част от своите настоящи проекти, като всички с радост отговаряха на въпросите ни. Разказаха ни как минават техните дни в компанията и какво всъщност представлява работа им. След това се запознахме със своите ментори Иво, Дани, Боби и Ники. Те бяха изключително отдадени и ентусиазирани да работят с нас и да ни помагат да усъвършенстваме своите знания и умения.
В понеделник те ни представиха проекта под името KOTUI, който трябваше да осъществим. Задачата представляваше игра, в която двама играчи избират 10 картинки за опонента си, от когото се очаква да наименува това, което той прецени, че е визуализирано и накрая се обявява победителя. За изпълнението на проекта се научихме как да работим с Git, Eclipse, Maven и надградихме своите умения да боравим с HTML, CSS, JavaScript, JSON, jQuery, Java, mySQL.
Вторият ден се разпределихме на 2 екипа. Първият отговаряше за визуалният дизайн на играта, а вторият имаше за задача да напише логическите операции. Менторите ни дадоха начални насоки за работа, разясниха основните проблеми, по които трябваше да работим и започнахме. В хода на работата, не само разширихме своите познания и усвоявахме нови, но съумявахме и да се забавляваме. Научихме какво действително се крие зад понятието работа в екип и как да работим заедно в името на общата цел. Менторите се отзоваваха на всеки наш въпрос и ни помагаха през цялото време. Първите три дни всеки екип работи по реализирането на своята задача, а четвъртия ден обединихме двете части на играта, което представляваше и най-голямото предизвикателство.
В един от дните имахме удоволствието да присъстваме на лекция за ECMAScript6 и да придобием нови знания.
В последния ден на нашата практика направихме демо представяне на играта, която успешно приключихме и реализирахме. Това ни донесе радост и удовлетворение, а преживяването ще ни служи като вдъхновение за бъдещите проекти.

Всички ние сме признателни и изключително благодарни на Булпрос и Фондация Шанс за децата на България за предоставената възможност."


Изложба "Чайницит на Балтзар". Ат. Хранов

По традиция през април Център за млади таланти проведе пролетния си пленер по изобразително изкуство по темата Красотата на България. В него тази година участваха по-големите таланти от групите по графика, живопис и интериорен дизайн на арт педагог Таня Стоянова.

Децата успяха лично да съпреживеят магията на стария Пловдив и култовия квартал Капана, да усетят красотата и добротата, които струят от културно-историческата сцена на един от най-древните градове в Европа. Чрез рисуване по наблюдение на перспективните промени в архитектурата и природната среда и изобразяване на моментни състояния на един и същ пейзаж през различни часове на деня нашите млади художници съумяха да усъвършенстват уменията и техниките за рисуване, както и да осъзнаят значението на светлината в природата за цветовото и светлосенъчното изграждане на рисунката. Дори и разходките се комбинираха успешно с поставената задача: всеки да събере в скици и снимки собствена база данни, които ще претвори самостоятелно в композиция, изобразяваща уникалното от архитектурата, цветовете и пролетното ухание на Пловдив.
Обогатяването на кръгозора и познанията на децата се допълни и от прекрасните творчески срещи с двама от най-изявените творци на града, чието творчество и дейност са известни на широка културна аудитория в страната ни и извън нея - художника Атанас Хранов и писателя-драматург - Александър Секулов. Обсъждането на последната изложба на авангардиста Атанас Хранов Чайниците на Балтазар предизвика оживена дискусия за стила на Магическия реализъм, както той сам го определя, за красотата като форма за съпротива срещу грозотата и бездушието, за мечтите на твореца, за избора ни да се опитваме да погледнем света през ключа на красотата и много други въпроси, които децата обсъдиха с двамата творци. В културната палитра на програмата бе включено и емоционалното съпреживяване при представянето на новата стихосбирка на Аксиния Михайлова - "Смяна на огледалата", една изключителна българка, носител на най-високото отличие за поезия във Франция - наградата "Гийом Аполинер"2014, която за пръв път в 73-годишната й история се присъжда на български поет.

През май - Месеца на таланта очакваме резултата от впечатленията, емоциите и преживяното - самостоятелна изложба на талантите ни в ЦМТ, Бургас.


Бургаски свободен университет

На 26.03.2016 в 9:00ч. зала 219 на Бургаски свободен университет събра млади ентусиасти изявени ученици от средните училища на Бургас и региона за участие във Втората областна олимпиада по информатика, организирана по идея и инициатива на Фондация Шанс за децата на България с помощта и активното участие на Център по икономически и технически науки на Бургаски свободен университет,които откликнаха на призива на Фондацията. Събитието беше открито от декана на ЦИТН проф. д-р Радостин Долчинков, присъстваха зам.-декана по учебната дейност и акредитацията доц. д-р Камен Сейменлийски, зам.-декана по научноизследователската дейност и международното сътрудничество проф. д-р Даниела Орозова, г-жа Ирина Михайлова организационен секретар и представител на фондация Шанс за децата на България.

За втора поредна година олимпиадата си поставя за цел да стимулира интереса на подрастващите към новите технологии този най-динамично развиващ се сектор на българската икономика.

Освен участници в проектите по нови технологии на Център за млади таланти към Фондацията в надпреварата се включиха ученици от ПМГ Акад. Н. Обрешков, от езиковите гимназии, от профилираните гимназии, от ГЧЕ Васил Левски, от СОУ Кирил и Методий и др.Морските кончета

На 12.12.2015 с много и разнообразни мероприятия Фондация Шанс за децата на България отбеляза петата година от осъществяването на уникалния си творчески проект създаването на Център за млади таланти в град Бургас. В него от 2011 до момента се обучават над 500 талантливи деца в различни творчески проекти на изявени учители, които извънкласно и изпреварващо подпомагат развитието на дарбите им в областта на науката, технологиите и изкуствата.

Пред красивата сграда на Центъра, паметник на културата, младите таланти от различните проекти организираха за поредна година Коледен благотворителен базар в помощ на децата от Дом за медико-социални грижи Вяра, надежда и любов, събитието привлече вниманието на гостите и минувачите с разнообразието и пъстротатa си. По-късно в актовата зала на Центъра тържествено бяха връчени наградите на финалистите от Националния литературен конкурс И децата покоряват светове! Покажи, че можеш! 2015, предметни награди и грамоти получиха също и най-изявените възпитаници на Центъра за млади таланти за 2015 година. Гостите имаха удоволствието да разгледат дебютната фотографска изложба Лица на 17 годишната Мартина Георгиева, участник в проекта по информационни технологии "Изграждане на уебсайт, уебдизайн, компютърна графика и анимация". Най-малките музикални таланти от вокална група Морски кончета получиха своето официално кръщене от известния бургаски композитор Петър Петров, незабравим с детските песнички Малкото рибарче от Бургас, Делфинче и мн.други.


Нургюл Салимова

Изключително горди и щастливи сме да ви споделим поредното страхотно постижение на наш талант - Нургюл Салимова - лауреат на Фондацията ни, стана световна шампионка по шахмат за момичета в категория до 12 години на Световното първенство в Гърция!

Благодарение на 12 годишната Нургюл България стана трета сила в света сред 91 държава. След осем победи тя заслужено получи златен медал и стана световен шампион в категорията си.

Браво за това изключително постижение и за огромния талант и труд и упоритост, доказан не веднъж през изминалите години!


Дебютно ревю "Нетрадиционна градска мода"

В навечерието на Деня на славянската писменост и култура Фондация Шанс за децата на България и Център за млади таланти отпразнуваха петата си годишнина в МОЛ Галерия Бургас. Децата от проектите по живопис и графика, музика и моден дизайн на Центъра за млади таланти в града представиха: изложбата Щастие, мини концерт на вокална група Морски кончета и солисти и футуристично модно ревю Нетрадиционна градска мода. Така бе закрит Месецът на таланта, преминал под мотото От новите технологии към технологията на успеха във всичко.

На празника г-жа Лилиана Славова, председател на Ф-я Шанс за децата на България връчи годишните награди на организацията на най-изявените и талантливи деца от България по програмата Награди, стипендии и отличия 2015. Награди и стипендии за постиженията си през годината получиха 8 деца от страната, завоювали множество международни и национални отличия в областите: музика, физика, математика, литература, изобразително изкуство. На празника награди получиха и малките художници на Център за млади таланти, чийто творби ще бъдат изпратени да се състезават на Международния конкурс за детска рисунка в Хонк Конг. Отличени бяха и финалиститете от I-вата регионална Олимпиада по информационни технологии, организирана от Център за малади таланти и Бургаски свободен университет. Те получиха наградите си лично от декана на Център по информатика и технически науки към БСУ доц. д-р Радостин Долчинков; проф. д-р Андон Лазаров и г-жа Митрушка Маркова, ръководител на Център за млади таланти.


По време на Олимпиадата

На 16 май 2015 в Бургаския свободен университет се проведе I-ва Олимпиада по информационни технологии "От новите технологии към технологията на успеха във всичко" за ученици от 9 до 12 клас.

Олимпиадата е по идея на Център за млади таланти и бе организирана съвместно с Фондация Шанс за децата на България и Бургаски свободен университет. В нея участваха ученици от над 10 средни училища от Бургас и региона.
Участниците се съревноваваха индивидуално в две възрастови групи на два етапа - тест по информационни технологии и решаване на задача от областта на информатиката.


"С поредната си инициатива имаме за цел да стимулираме интереса на младите хора към новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование, както и да направим подбор и приобщаване на талантливи деца към извънучилищни форми за изпреварваща подготовка. Целим Олимпиадата по информацииони технологии да стане традиция за Бургас и за в бъдеще да я утвърдим, като национално състезание. Специално благодарим на нашите партньори Бургаски свободен университет за професионализма и съдействието при организиране на събитието" сподели Лилиана Славова, Председател на Фондация "Шанс за децата на България".


По време на работа в "Булпрос Консултинг"

За втора поредна година европейската IT компания Булпрос Консултинг, организира в София четиридневна практическа среща по информатика и нови технологии между екипа си и деца-таланти от фондация Шанс за децата на България. Специализиращата практика е елемент от учебния план на проектите по нови технолoгии на Център за млади таланти в град Бургас.


Фирмата, носител на множество награди в ИТ и бинзнес сектора, както и Национален шампион за 2014/15 на European Business Awards, даде поредна възможност на децата, занимаващи се изпреварващо в областта на новите технологии, да се запознаят задълбочено с работата на различните отдели на команията и да осъществят творческа и приложна дейност в сферата. Младите таланти работиха, подкрепени от менторите Иво Марков, Senior Software Engineer at cloudpartner.de, и Велислав Станчев, Web & Mobile Team Lead/Creative Lead at BULPROS, по поставения им от фирмата проект: разработка на играта Морски шах.


Децата и аз сме много доволни от поредното посещение в БУЛПРОС. Научихме много нови и полезни практически неща и най-вече как да работим в екип и да планираме работата си, сподели г-жа Весела Вангелова, преподавател по нови технолигии в Център за млади таланти.