Талантливата Велизара завоюва голямата награда на Асоциацията на българските модни дизайнери

  • Начало»
  • Новини»
  • Талантливата Велизара завоюва голямата награда на Асоциацията на българските модни дизайнери 

Велизара Карайотова, възпитаник на Център за млади таланти Бургас, завоюва първо място на състезанието Ревю в кутия социален проект на Асоциацията на българските модни дизайнери.

Конкурсът съчетава творческия дух и социалния елемент, предоставяйки възможност на млади таланти в модата да се изявят и развият. Насочен е към ученици и студенти с интерес към текстила, облеклото и модния дизайн. Наградата осигурява участие на Велизара в курс по моден дизайн в университет NABA (Nuova Academia di Belle Arti) в Милано, Италия.

Големия си успех Велизара постига благодарение на петгодишното си обучение и развитие на дарбата си в проекта по моден дизайн Дебют на Център за млади таланти Бургас. Модата и изкуството ме вълнуват от малка. От 6 години съм възпитаник на Център за млади таланти. Първо се занимавах с приложни изкуства, а после с моден дизайн. Благодарна съм за всичко, което съм научила и продължавам да се развивам в любимата сфера. В този конкурс се включих без да очаквам, че ще спечеля. Бях много развълнувана. Процесът на работа беше труден, но забавен, и темите много ми допаднаха. Радвам се от победата си, сподели Велизара.

Конкурсът Ревю в кутия е уникален шанс за младите бъдещи модни дизайнери да се изявят, да повярват в своите възможности и да разгърнат таланта си. С него те получават подкрепата, от която се нуждаят за реализацията на идеите си.

"За мен като ръководител на проекта на моден дизайн това беше най-впечатляващото и изискано модно събитие, на което съм присъствала до този момент. Двете с Велизара сме изключително развълнувани и благодарни за високата международна оценка, която получихме от екипа на NABA Италия. Също така искаме да признаем, че конкуренцията, която преодоляхме, бе нелека и на много високо ниво. Горди сме, че ние сме доказателство, че когато си упорит и работиш с любов, нещата се получават и един ден намират своето признание, сподели Тоня Атанасова, ръководител на проекта по моден дизайн Дебют.