Годишен празник на таланта ще се проведе тази събота на Експо Център "Флора", Бургас

  • Начало»
  • Новини»
  • Годишен празник на таланта ще се проведе тази събота на Експо Център "Флора", Бургас 

И тази учебна година центърът за даровити деца в града ще подари на бургазлии богата и пъстра програма от дейности по повод своята еднинадесета годишнина.

Цветният празник ще се състои на 28.05.2022 (събота) от 11:00 ч. на Експо Център "Флора", Бургас.
От 11 ч. ще бъдат наградени малките финалисти от IV математически турнир "Многознайко", а концерт на фолклорна формация "Зеленика" с ръководител Мария Халачева ще съпровождат награждаването с духа на българската музика. Невероятната бургаска поетеса Яна Вълчева ще представи своите талантливи малки писатели от работилничка за стихове, на която е ръководител.

От 12 ч. гостите на събитието ще могат да се насладят на Годишното модно ревю на участниците в проекта по моден дизайн с ръководител дизайнерката Мария Танева. А темата на ревюто е "Великите днес". Ще бъдат наградени и поощрени с парични стипендии и лауреатите по програма "Награди, стипендии, отличия 2022". Доктор Добрина Топалова и нейните "хвърчащи хора" ще представят II брой на авторското си младежко списание "За хвърчащите хора", а мажоретен състав "Звездни момичета" с ръководител Донна Калоянова ще ни потопи в танцовото изкуство. Премиерно ще бъде представена и книгата "Когато утре стане днес" с най-добрите творби от VIII национален литературен конкурс! Финалистите от него ще бъдат наградени на същата церемония.

От 13 ч. ще се проведе и дебютното представяне на комикс "ЗАдружниТе", създаден от участниците в арт проект "Илюстрация, анимация и комикс" с ръководител Николай Петров. Награди ще получат още и на финалистите от VII областна IT олимпиада. С театрална постановка "Импровизации: да се разхождаш с приказка в приказка" участниците в театрално ателие "Homo ludens - Играещият човек" с ръководител Симеон Димитров ще представят на всички присъстващи своите актьорски умения.

За цялостното настроение на гостите ще се погрижи и изключително талантливата млада певица Анастасия Мицегорова, на 12 г. от Харков, Украйна.

През цялото време присъстващите ще имат възможността да се насладят и на прекрасната изложба на тема "Пътуване", дело на талантливите художници от арт проект "Палитри" с ръководител Златка Коева.

А за всички малки и големи гости организаторите са осигурили и две прекрасни работилнички по приложни изкуства и по рисуване, в които всеки може да се включи и да създаде свое прекрасно цветно произведение!