Годишен празник на Таланта 2017

Талантите от Център за млади таланти в Бургас

На 19.05.2017г. Фондация Шанс за децата на България и Бургаският център за млади таланти отбелязаха шестата си годишнина в Драматичен театър Адриана Будевска.

Пет талантливи деца от страната бяха тържествено отличени на Годишния празник на таланта за постиженията си през годината. Елена Мазнева, Веселин Караганев, Елеонора Иванова, Чавадар Лалов и Ива Ичевска, завоювали множество международни и национални отличия в областите: изобразително изкуство, информатика, музика и математика, заслужено станаха лауреати на седмото издание на проекта Награди, стипендии и отличия 2017.

Награди получиха и финалистите от III-та регионална олимпиада по информатика, организирана съвместно с Бургаски свободен университет.

Церемонията бе съпътствана с официалната премиера на вече отличените дебютни спектакли на театрално арт студио към Център за млади таланти Лили и Хрили по текстове на Валери Петров и Приказка за пътя по Стефан Цанев, режисьор Румен Велев. Публиката в пълната зала за свидетел на неоспоримия талант и професионализъм на младите артисти.

Участниците в проектите по моден дизайн Дебют и декоративно приложни изкуства Декорация и дизайн с ръководител Албена Свещарова се представиха с модното ревю Хоризонти по тема Градска мода, вдъхновена от улицата. Във фоаето на театъра бе открита благотворителна художествена изложба-базар Нарисувана любов. С творбите си, децата, участници в проектите по изкуства Живопис и графика и Интериорен дизайн с ръководител Таня Стоянова, показаха за пореден път по оригинален и неповторим начин своя талант. Почти всички картини намериха нови собственици.

Гордеем се и благодарим на нашите таланти за труда, постоянството и усилията, с които ни помагат да постигнем нашата мисия и цели!
Искаме да подчертаем, че талантът не е дарбата, с която сме родени. Талантът се крие в системната работа за развитието му! Работата с талантливи деца е от огромно значение не само за отделния индивид, но и за бъдещето на цялото ни общество и всички ние - педагози, родители, политици, общественици сме отговорни и трябва с взаимни усилия да умножаваме най-ценния капитал на нацията! коментира след събитието Лилиана Славова, председател на Фондация Шанс за децата на България.