„Чудо по Коледа“ - Предколеден празник на талантите

  • Начало»
  • Новини»
  • „Чудо по Коледа“ - Предколеден празник на талантите 

Откриването на празника започна в 10:00ч. в литературен клуб-читалня Малкият принц с коледните разкази на едини от най-великите писатели на всички времена - Ч.Дикенс, ОХенри, Н.В. Гогол, А.П.Чехов, Ф.М. Достоевски. Предколедният празник на талантите продължи с тържествено награждаване на победителите от Регионалния онлайн конкурс за детска рисунка на тема Чудо по Коледа, в който участваха 130 деца от Бургас и региона. Победител във възрастова група 6 г. 8 г. стана Весела Вълчева, 6 г. от ДГ Раковина Бургас, наградата във възрастова група 9 г. 11 г. взе Бояна Тенева, 11 г. от ОУ А.Г.Коджакафалията, а дванадесетгодишната Мария Коцарова се пребори с конкуренцията и стана финалист в нейната възрастова група 12-14г. Победител в категория Творба на публиката с 360 харесвания на рисунката стана Невена Иванова, 9г. от СОУ Добри Чинтулов, гр. Бургас.

Всички прекрасни творби на талантливите художници бяха изложени на етажа на изкуствата в центъра за талантливи деца. А за празничното настроение на всички гости се погрижиха участниците от вокална група Морско синьо и фолклорна формация Зеленика към центъра. Специален поздрав към всички поднесоха и участниците от проекта по английски език Challenges 2.

На този ден Център за млади таланти беше отворен и за всички граждани, давайки им шанс да се запознаят отблизо с иновативните методи на работа с таланти, както и многото интересни и полезни възможности, които предлага на младите хора в града и региона.