Млади дизайнери искат да сбъднат мечтата на абитуриентка от гр. Бургас и региона

  • Начало»
  • Новини»
  • Млади дизайнери искат да сбъднат мечтата на абитуриентка от гр. Бургас и региона 

Участниците в проекта по моден дизайн "Дебют" на Център за млади таланти в Бургас заедно с преподавателката си известната бургаска дизайнерка Мария Танева търсят да осъществят мечтата на абитуриентка с ограничени финансови възможности като сътворят и й дарят мечтаната рокля за бала.

За децата и младежите от центъра благотворителността върви ръка за ръка с развитието и усъвършенстването на талантите им и те вече осем години са част от най-различни благотворителни кампании на Фондация "Шанс за децата и природата на България". Последната инициатива е и поредното доказателство, че доброто се възпитава и съществува.

"Дарителството за благородни каузи има забележителна история в България. Потребността да проявяваш благотворителност, да помагаш е съществувала винаги. Съзнанието за обществено полезното не зависи от социалната обстановка и от икономическото състояние на дарителите. Понякога е нужно много малко, за да се постигне ПОВЕЧЕ! В това възпитаваме нашите деца и това е основната цел на множеството ни благотворителни инициативи благотворителни базари, изложби, спектакли, концерти и много други" сподели Лилиана Славова, председател на Фондацията.

Изборът на момичето ще стане по определени критерии. За кандидатстване са необходими следните документи:

  • заверен документ от съответното учебно заведение, съдържащ информация относно успеха на кандидата за последните 2 (две) учебни години;
  • удостоверение (служебна бележка) за финансовото състояние на родителите за последната година;
  • мотивационно писмо на тема "Моята мечта, моето бъдеще" - максимален обем 2 (две) печатни страници; шрифт Times New Roman, 12 pt.

Кандидатури се приемат до 18.02.2019 г. на info@forbgkids.org или на адрес гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4 (срещу Община Бургас), а щастливката ще бъде обявена на 25.02.2019 г. на www.forbgkids.org и на фейсбук страницата на Център за млади таланти, гр. Бургас.

Зад инициативата застават Център за млади таланти, Модна къща "Емоционе" и Фондация "Шанс за децата и природата на България".