Малки математици от Бургас и региона с първо голямо признание

  • Начало»
  • Новини»
  • Малки математици от Бургас и региона с първо голямо признание 

На 3 май в центъра за млади таланти, гр. Бургас бяха тържествено наградени финалистите от II-ри регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст "Многознайко". Турнирът се организира за втора поредна година от Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти и е единствен по рода си за града. Участниците бяха над 240 от 40 училища и детски градини в Бургас и региона.
Събитието премина с много детски усмивки, вълнения и бурни аплодисменти за талантливите математици, а специален музикален поздрав към наградените малчугани отправи вокална група "Морско синьо" , участници в проекта на центъра за таланти, с ръководител г-жа Мариета Секлемова.
Всяко едно дете получи медал и грамота, както и подаръци и сладки изкушения, осигурени от издателство Архимед и сладкарски цех "Меренге", а настроението беше още по-весело и празнично и с цветните балони на магазин "Барутница".
"По време на работата ни по проектите по математика се роди идеята да създадем и проведем състезание, където и най-малките могат да премерят сили и да покажат знанията си, защото всички знаем колко е важно талантът да бъде открит и да започне да се развива целенасочено още в най-ранна детска възраст, а наша основна цел при работата ни с децата е да предоставим възможност за изява на всички, които обичат и се занимават с математика от най-ранна възраст и да провокираме креативното мислене при решаване на приложни математически задачи.", сподели Лилиана Славова Председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти, гр.Бургас.