41 даровити младежи получиха шанс за безплатно обучение от кампания "Шанс за таланта на Бургас"

  • Начало»
  • Новини»
  • 41 даровити младежи получиха шанс за безплатно обучение от кампания "Шанс за таланта на Бургас" 

Над 60 ученици от различни средни училища и гимназии в Бургас кандидатстваха в кампанията "Шанс за таланта на Бургас" на Фондация "Шанс за децата и природата на България" по случай десетата ѝ годишнина. 41 от тях получиха възможността да се обучават безплатно в единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца Център за млади таланти, гр. Бургас. Възпитаници на АЕГ "Гео Милев", ППМГ "Акад. Н. Обрешков", ГРЕ "Г.С. Раковски", НЕГ "Гьоте", СУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУ "Епископ Константин Преславски", НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", ПГЧЕ "Васил Левски", Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации са сред талантите, които вече зaпочнаха да надграждат своите знания и умения в сферата на творческото писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, моден дизайн, театрално изкуство, информатика и нови технологии, лидерство и управление на проекти.

По покана на Фондацията инициативата подкрепи и Община Бургас, която ще финансира обучението на две от талантливите деца. Избраните на случаен принцип чрез жребий са Весела Ефремова на 16 г. от АЕГ "Гео Милев", която се включва в Арт проект "Палитри" с ръководител Златка Коева, и Стефания Ганева на 16 г. от ГРЕ "Г.С.Раковски" - в театрално ателие "Homo ludens - играещият човек" с ръководител Симеон Димитров. Обучението на всички останали 39 младежа се поема безвъзмездно от Фондация "Шанс за децата и природата на България".

Сред най-изявените финалисти на кампанията са таланти с множество награди и отличия: Деница Младенова на 15 г. от ГРЕ "Г.С.Раковски" и Елисавета Ларионова на 16 г. от АЕГ "Гео Милев" с отличия в сферата на изобразителното изкуство; Станислав Илиев на 18 г. от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и Сияна Железарова на 14 г. от АЕГ "Гео Милев" - в сферата на творческото писане; Александър Герасимов на 16 г. от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", с множество отличия и изяви в сферата на театралното изкуство.

"Радостни сме, че като единствен европейски сертифициран център за работа с талантливи деца имаме възможността да приветстваме толкова даровити младежи от Бургас. Вярваме, че при нас те ще надградят не само знания, но и ще получат вдъхновение и амбиция за покоряване на нови върхове. С кампанията "Шанс за таланта на Бургас" целим не само да открием, да финансираме обучението и да помогнем за усъвършенстването на талантливи млади хора, но и се стремим към успешно партньорство и сътрудничество с всички училища в града и региона в името на една обща цел бъдещето на нашите деца. Изключително благодарни сме на Община Бургас, че за пореден път ни подкрепя в тази мисия и отпусна средства за целогодишното обучение на двама от финалистите." сподели Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България", създател на Център за млади таланти, гр. Бургас.