Деца в предучилищна възраст ще премерят сили в IV математически турнир

  • Начало»
  • Новини»
  • Деца в предучилищна възраст ще премерят сили в IV математически турнир  

На 17.04.2022 г. (неделя) за четвърта година ще се проведе единственият по рода си за Бургас и региона математически турнир "Многознайко" за деца от предучилищна възраст, организиран от Център за млади таланти, гр. Бургас и Фондация "Шанс за децата и природата на България". Председател на комисията на конкурса отново ще бъде Галя Милчева - дългогодишен педагог и настоящ ръководител на проектите по състезателна математика към Центъра за млади таланти, в който ще се проведе събитието.

"Провеждаме математическия турнир за деца в предучилищна възраст за четвърти път, за да дадем поле за изява и на най-малките. Знаем, че децата обичат математиката и огромния интерес към турнира ни го доказва всяка изминала година. Всички знаем колко е важно талантът да бъде открит навреме и още в най-ранна детска възраст. Турнирът не само търси и открива най-добрите математици, но и провокира креативното мислене и стимулира децата и родителите им да се ориентират правилно и да направят по-точен избор за бъдещото развитие на талантите и уменията си.", споделя Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и основател на Център за млади таланти, гр.Бургас.

Заявките за участие се приемат до 11.04.2022 г. на имейл: info@forbgkids.org или на телефони: 0887 201033 и 0882 723760 от понеделник до петък от 09:00 ч. до 18:00 ч.

Резултатите от проведения турнир ще бъдат обявени на 09.05.2022 г. (понеделник) на www.forbgkids.org и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/talantbgkids/.

Организаторите призовават всички деца, обичащи математиката, да се включат в надпреварата и им пожелават успех!