Център за млади таланти търси да открие най – добрия комикс на тема "България в света"

  • Начало»
  • Новини»
  • Център за млади таланти търси да открие най – добрия комикс на тема "България в света" 

Центърът за млади таланти в Бургас ще отпразнува по оригинален начин предстоящия национален празник 3-ти март - с откриването на найдобрия комикс на тема "България в света"!

Първият конкурс за комикси на тема "България в света" цели да провокира у децата и младежите един нов прочит на българската народна приказка. С помощта на конкурса традиционните български митични и легендарни същества и герои ще имат шанс да заживеят нов живот в творбите на участниците. Под формата на комикс като един по-достъпен и увлекателен за децата начин ще се прочете онова, което остава "нечуто и невидяно" в Европа и света.

"България е член на ЕС от 2007 година и интензивно участва в бурното битие на Европа. Една малка страна със здрави рамене, научена да отстоява себе си, днес е равноправна с другите си европейски сестри. Една страна, която е част от световния пъзел, и чиято пъстрота все още остава видна само за малцина. Известно е, че България има вековни история и традиции, а коренът ѝ в Европа е един от първите. Като че ли сме позабравили за това. Целта на конкурса е младите хора не само да открият мястото на България в света, но и да ги накара да се гордеят с родината си.", споделят организаторите.

Участниците са разделени в две възрастови групи: 11-14 г. и 1517 г., а размерът, материалите и техниките са без ограничения. Компетентно жури ще отсъди финалистите.

Крайният срок за изпращане на творбите е 03.04.2020 г. като приложен файл (attachment) на info@forbgkids.org или на лично съобщение на официалната фейсбук страница на Център за млади таланти, Бургас.

Официалното откриване на изложбата "Комикси на тема България в света" и награждаването на финалистите ще се проведе в Актовата зала на Център за млади таланти, гр. Бургас,като датата на провеждане ще бъде обявена допълнително!

Повече информация за конкурса може да намеритe ТУК.