Ето кой ще журира конкурса за намиране на най-добрия комикс на тема "България в света"

  • Начало»
  • Новини»
  • Ето кой ще журира конкурса за намиране на най-добрия комикс на тема "България в света" 

Творбите от първия конкурс за комикси на тема "България в света", организиран от центъра за талантливи деца в Бургас, ще бъдат оценявани от талантливи млади хора с професионален опит и много успехи натрупани в сферата на изкуството.

редседател е арт педагогът Николай Петров ръководител на проекта по анимация и комикси към центъра. Г-н Петров е бакалавър по педагогика на изобразителното изкуство. Завършил е едногодишна специализация като асистент по стажантска програма "Коменски" за педагози в Hammarskolan, Surahammar, Швеция. Като асистент-педагог в Kernow Education Co. UK, Cornwall, Англия се е занимавал задълбочено с графика и живопис, скулптура и пластична анатомия. Негови възпитаници са отличавани в множество конкурси в сферата на изобразителното изкуство.

Своята оценка на участващите творби ще даде и Силвия Инджова магистър по изящни изкуства (графика) и бакалавър по педагогика на изобразителното изкуство. Тя е и ръководител на арт студиото по графика и живопис към Център за млади таланти, гр. Бургас. Участвала е многократно и с успех в различни уъркшопи, разработване и реализиране на проекти; в обучения, семинари, курсове и други форми на училищно и извънучилищно ниво; организирала е изложби, биеналета и конкурси. Изявява се и в илюстриране на юношеска литература.

"Много се радваме, че на поканата ни за член на журито откликна и нашият талант - Даниела Караиванова. Тя е бивш възпитаник на центъра ни за млади таланти в Бургас и носител на Първия голям приз "Шанс за таланта" на Фондация "Шанс за децата и природата на България". Даниела има множество отличия в сферата на изобразителното изкуство, дизайна и анимацията, представила е своите творби както в самостоятелни изложби, така и в различни публикации в сферата на комиксите, илюстрациите и анимациите. Тя завършва "Аудиовизуални Медии" в Медийния университет в Щутгарт, Германия, като един от големите ѝ проекти е по приложението игра за музея на "Мерцедес-Бенц". В момента се занимава с концепция, UI и UX дизайн в Щутгарт. В работата си съчетава добрия визуален дизайн с неповторимото и въздействащо потребителско преживяване.", коментира Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и създател на центъра за талантливи деца.

Организаторите канят всички деца и младежи на възраст от 11 г. до 17 г. да изразят и покажат своята креативност като изпратят творбите си до 03.04.2020 г. като прикачен файл (attachment) на info@forbgkids.org или на лично съобщение на официалната фейсбук страница на Център за млади таланти, Бургас. Финалистите ще бъдат обявени на 08.04.2020 г., а всички комикси ще бъдат включени в изложба на тема "България в света".

Пълните условия на конкурса можете да намерите тук.