Финалисти

Финалисти в Онлайн конкурс за комикс на тема "България в света", 2020 г.
Костадин Кошничаров

Първо място: Костадин Кошничаров, 11 г., НУМСИ "Проф. П. Владигеров", гр. Бургас

"Костадин Кошничаров е роден през 2008 г. Ученик е в 5-ти клас в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" в класа по пиано на Юлия Ненова.

Носител е на над 15 престижни награди на национална и международна сцена. Само за тази година е отличен с две първи и едно второ място.

Активно участва в музикалния живот на училището си. Свири и в учебен квинтет "Мелодика", с който също имат присъдени три първи места в регионални конкурси. Два пъти е бил солист на камерния оркестър на училището.

Освен, че усилено изучава пиано, Косьо се увлича по древната история, японската култура и в свободното си време рисува комикси. Голям почитател е на оперното и симфоничното изкуство и освен на бургаска сцена редовно пътува из страната, за да посети представления на любими произведения и изпълнители."

 

Калоян Хаджистойчев

Второ място: Калоян Хаджистойчев, 12 г., ОУ "Елисавета Багряна", гр. Сливен

"Калоян има две страсти - спорт и рисуване. Тренира джудо, участва в съсътезания и е щастлив, когато успее да се качи на стълбицата, за да получи  медал за извоюваната победа.

Рисуването за него отдавна вече не е просто хоби, а част от живота му. Любовта му към този вид творчество го кара непрекъснато да търси нови пътища за развитие.

Калоян  експеремнтира с различни  материали и техники  за рисуване, като отскоро  се изявява и в областта на дигиталната рисунка. Има десетки участия в конкурси за изобразително и дигитално изкуство и е носител на много отличия и награди на регионално и национално ниво."

Симона Василева

Трето място: Симона Василева, 13 г., ОУ "Д-р Иван Селимински", гр. Сливен

"Казвам се Симона Василева и съм ученичка в седми клас в град Сливен. Завърших първи срок с отличен успех. Постигам това с мотивацията си за обучение и развитие. Интересите, успехите и творческите ми изяви са многобройни.

Проявявам особена активност в часовете по литература. Имам собствено мислене по проблемните въпроси и успявам да защитавам тезите си. Обичам да пиша приказки, разкази, съчинения, отговори на литературни въпроси и есета. Печеля литературни конкурси и конкурси за рисунка.

Аз виждам света през очите на художник. Талантът ми в областта на приложното изкуство се откроява от участията ми и урочни и извънкласни дейности в училище. Творбите ми присъстват ярко в изложбите и училищните базари. Те примамват погледите с цветовете, с композициите, с необичайните хрумвания и послания. Притежавам талант да изразявам себе си в областта на науката и изкуството. "

Катерина Дикова

Поощрение: Катерина Дикова, 16 г., СУ "Никола Йонков Вапцаров", гр. Царево

"Казвам се Катерина Дикова, родена съм през 2003 г. в Бургас. Живея и уча в гр. Царево. Уча в училище "Никола Йонков Вапцаров" гр. Царево. След като завърша искам да кандидатствам  "Ветеринарна медицина" в гр. София. Много обичам да снимам, да излизам с приятели, да ходя в гората или на места, на които не съм ходила. Обичам да се включвам в различни мероприятия."