Нашият екип

Анастасия Велкова-Жекова

Анастасия Велкова-Жекова

Живее и работи в гр. Бургас. Магистър – германист, със специализация по стилистика в Потсдам, Германия. Съавтор на учебник по стилистика на съвременния немски език в раздела „Текстово типологични изследвания на официално деловия стил”. Възпитаник на гимназия с преподаване на немски език ”Гьоте”, Бургас и главен учител по немски език и литература в същото училище с 37 години педагогически стаж. С правоспособност да провежда изпити за езикова диплома (Sprachdiplom). С богат опит в учебно-възпитателната работа и множество отличия между които: значка ”Отличник на МОН”, грамота и награда на Международна Фондация „Св.Св.Кирил и Методий” за изключителни постижения в преподаването на немски език. Обичана и уважавана от ученици и колеги. Нейни възпитаници, с отлични резултати на изпитите за езикова диплома, са извоювали стипендии за следване в Германия, както и първи места на езикови състезания и олимпиади. Инициатор на много идеи, свързани с популяризирането на немски език. С подчертан интерес към литература, музика, театър. Постановчик на много незабравими театрални ученически спектакли. Понастоящем работи над творчески проект за единството на език и професия към Фондация „Шанс за децата на България”.


Ваня Желева

Ваня Желева

Живее и работи в гр.Бургас. Магистър по български език и литература. С Първа квалификационна степен. Учител в Гимназия с преподаване на немски език „Гьоте“, с 31 години педагогически стаж. Обичана и уважавана от учениците си. Умее да работи с тях като използва нестандартни методи. Широко скроена личност, с разностранни интереси. Носител на множество награди и отличия, между които грамоти за отлични резултати в учебно-възпитателната работа на училищно и общинско ниво, грамоти за успешно представяне на нейни ученици на литературни конкурси и олимпиади, грамоти за отлично представяне на традиционната Национална конференция „Европейски измерения на българската литература” и др. Участвала в двугодишен проект на МОН за работа с талантливи ученици. Особено подчертан интерес има към художествената литература, публицистика, музика и театър. Нейните постановки на „Маршрутка” от Елин Рахнев, ” Почивен ден” от Камен Донев, „Еди Лехнер наднича от Рая” от Зойфер и други са добре известни и се помнят от бургаската публика, а за нейните възпитаници са незабравими празници. Печели 1-во място на „Театрални празници на младежкото творчество”. Понастоящем работи над творчески проект „Езикът на младите българи” към Фондация „Шанс за децата на България”.


Мария Каравасилева

Мария Каравасилева

Живее и работи в Бургас. Завършила е Музикална академия – специалност „музикална педагогика“. Придобила е втори класквалификация и е учител по музика в Гимназия с преподаване на немски език „Гьоте” с 31 години трудов стаж по специалността си.

Работила е и като инспектор-методист на учители по музика и самодейни състави за Бургас и областта. Притежава разностранни умения и интереси – свири на цигулка и пиано, диригент е на хорови колективи, автор на помагало по музика „Да се учим с песни” и на презентации в областта на музиката. Организира и режисира множество концерти-спектакли и има издадени СD и DVD с песни и откъси от мюзикъли. Постановките на „Котките“, „Коса”, „Исус Христос – суперзвезда“, „Систър акт“, „Фейм”,
„Мама мия“ се помнят от бургаската публика и са незабравими за нейните ученици, чиито таланти е открила и насърчила.

Невъзможно е да се опишат многобройните й изяви в областта на музиката, постиженията и наградите. Любим учител, който не жали време и сили за младите дарования. Талантлив преподавател, който умее да постига отлични резултати в работата си и е награждаван многократно с грамоти и отличия от МОН и Община Бургас; носител на златни и сребърни медали от фестивали на художествената самодейност. С учениците си е участвала в национални и международни фестивали и турнета в Турция, Русия, Македония, Германия, Словакия, Румъния и др. Помогнала е на много свои ученици да открият таланта си и да поемат по нелекия път на музикално-сценичното изкуство.
Понастоящем работи над творчески проект за създаване на музикална формация и рок група към
Фондация „Шанс за децата на България”.

 
Мариета Секлемова
Мариета Секлемова

Живее и работи в Бургас. Завършила е средното си образование в СМУ „Панчо Владигеров“, Бургас със специалност виолончело, а висше с магистърска степен в АМТИ , Пловдив по специалност музикална педагогика. От 1996 г. работи като като помощник диригент и вокален педагог в детски хор „Милка Стоева“. Г-жа Секлемова е млад, амбициозен и интелигентен музикален педагог. Тя е име в бургаската музикална общественост. Заслужила е признанието на колеги, родители и деца не само с отношението си към работата в избраната от нея професия, но и чрез многократни участия в събития, конкурси, изяви и с постигнатите от нея и нейните възпитаници награди, отличия, призове. Има интересни и нестандартни идеи и амбиция да постига успех в работата с даровити деца. Всеотдайна и отговорна получава заслужено признание за постиженията си. Потвърждение за това са многобройните заслужени награди и отличия като: Диплом за постигнати високи творчески постижения с участниците – лауреати от националния детско юношески конкурс за музикално и танциво изкуство „ Орфеева дарба“  2009 . Отличията й през последните две години: Диплом за педагогически постижения от национален конкурс „Сладкопойна чучулига“ 2017 г. и 2018 г., за високи педагогически постижения и отлично представяне на възпитаниците й в 1ви национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „ Музикален импулс“ 2017 г., Диплом от 15-ти национален конкурс за млади изпълнители „Цветен камертон“ 2018 г. и много други. Всичко това говори за творчески ентусиазъм и сериозна системна работа.
Радваме се много, че г-жа Секлемова прие поканата ни да работи над авторски проект „Музикална палитра“ и  за създаването и утвърждаването на вокална група с малки таланти „Морско синьо“ в нашия център. Пожелаваме й на добър час.

 

 

Таня Стоянова

Таня Стоянова

Живее и работи в гр. Бургас. Магистър по изобразително изкуство, специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“.Старши учител с втори клас-квалификация. Преподавател в СОУ с хуманитарно – естетически профил„ Св.Св. Кирил и Методий“. Има 27 години общ педагогически стаж по специалността. Обича децата и умее да общува и работи с тях , подчертан интерес проявява към детското изобразително творчество. Има богат опит в работата с млади таланти. Чрез индивидуален подход и нестандартни методи постига отлични резултати. Многобройни са участията и наградите й на художествени конкурси на международно, национално и общинско ниво, между които от последната година: Национален конкурс „Св.Трифон Зарезан“ гр. Сунгурларе – двама медалисти, Общински конкурс „Пролет над Бургас“ – второ място, конкурс „Кола на бъдещето“ – първо и второ място, международен конкурс „Куба – далечна и близка“ – първо, второ и трето място - първа възрастова група и др.
Понастоящем работи с млади таланти на възраст от 6 до 16 години над творчески проект по живопис и графика към фондация „Шанс за децата на България“, в Център за малди таланти, Бургас.

 

Вили Колева

Вили Колева

Живее и работи в Бургас. Завършила е Средно специално художествено училище по приложни изкуства „Димитър Добрович” гр. Сливен (НХГ), специалност художествен текстил, бакалавър Библиотекознание и библиография, магистър Медийна информация и реклама.

От 1999 г. до момента г-жа Колева е ръководител и арт-педагог в Ателие по рисуване и приложни изкуства към НЧ „Просвета 1927”, гр. Бургас. Работила е като галерист на Детска галерия „De’ Art” и завеждащ на Детски отдел в Регионална библиотека „Пейо Яворов”. Ориентирът й е предимно към развитието на детската творческа дейност. Организатор, член на жури и участник в различни формати на изобразителното изкуство за деца – конкурси, фестивали, пленери. Организатор на бургаското участие в Световен ден на рисуването от 2012 до 2017 г. включително. Илюстратор на 7 книги с детско и младежко творчество – „Зелено време” с детски стихове и рисунки; поетична антология "Пясъчни лилии" и поетичен сборник „Парченце залез между пръстите”; сборник с детско литературно творчество „Палавото царство” и дебютните поетични книги на Стоян Тодоров „Разлетяване”, Екатерина Дикова „Звездите са жадни” и Калина Колева „Билет до лятото”.

Нейни възпитаници са носители на престижни награди от национални конкурси – „Малките нашенци” и „Казанлъшка роза” гр. Казанлък, „Трифон Зарезан” гр. Сунгурларе, „Обичам те, море!” гр. Варна, Международен детски фестивал „Млади таланти” София и мн. други,  както и от пленерни изяви в Детска Аполония Созопол, Биенале на детската рисунка в гр. Тръстеник, Фестивал на детската книга в гр. Сливен; участници са и в различни проекти със социална, културно- и екологично-образователна насоченост, както и в множество градски прояви – уъркшопи, демонстрации и изложби. Като галерист г-жа Колева организира първата самостоятелна изложба – живопис на наш изявен талант и лауреат на Големия приз на Фондацията и носител на множество награди Дани Караиванова.
Г-жа Колева изяви желание  да работи с талантливи деца в Арт проект по декоративно-приложни изкуства „Илюстрации, декорации и дизайн”. В програмата са включени представяне на различни приложни и изящни изкуства, занимания по анимация, дизайн, флористика, батик, асамблаж и колаж, мозайки, рисувана коприна, витраж, мека скулптура, инсталации от рециклирани материали подготовка и участия в конкурси, подготовка за кандидатстване в художествени училища, декорации за събития, участия в базари и творчески ателиета и много други.

 

Весела Вангелова

Весела Вангелова

Магистър по математика с 21 години трудов стаж. Старши учител по информатика, информационни технологии и математика. Понастоящем е преподавател  по информатика и информационни технологии в Природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Работила е като преподавател по математика, оператор на ЕИМ и ръководител на компютърен кабинет. Постига резултати с учениците си – на състезания (5 място на състезанието по информационни технологии „Черноризец Храбър“ 2012, отлично представяне на неин ученик на „Знайко“ 2012 и др.), на олимпиади – областни и републикански отличия,  на отборни състезания и зимни математически празници – призови места. Нейни ученици са приети без изпит в ПМГ и са постигнали на изпита по математика след 7 клас успех над 5,50. Етичен, толерантен и авторитетен колега, обичан от учениците си преподавател, амбициозен и отличен професионалист г-жа Вангелова проявява определен интерес към творческа работа с талантливи деца и млади хора.  С разработката на модулен проект „Изграждане на уебсайт, уебдизайн, компютърна графика и анимация“ към фондация „Шанс за децата на България“- Център за млади таланти, Бургас  тя получава възможност да докаже на практика идеите си, свързани с новите технологии и тяхната роля за доразвиване и усъвършенстване на творческите умения на младите хора.

 

Милена Георгиева

Милена Георгиева

Живее и работи в Бургас. Бакалавър по информатика и компютърни науки, магистър по софуерно инженерство, докторска работа в областта на Big data и Data science.

Г-жа Георгиева е отличен професионалист в областта на информатиката и програмирането с богат опит и постижения в тази сфера. Владее четири чужди езика - английски, немски, френски и нидерландски на високо ниво. Работила е като Web програмист, програмист база данни в Геокомп ЕООД и като ИТ-мениджър, Emerald Hospitality.
Има задълбочени познания в областите HTML,CSS, Java Script,JSP, Servlet, SQL, Access, Oracle, Apache server,LAN, TCP/JP и много други.

През миналата учебна година беше ръководител на проекта „Проектиране във визуална среда –Visual C++“ в Център за млади таланти. Умее да работи в екип с талантливи деца и да постига успех.

Интелигентна, взискателна, акуратна, отговорна, с педагогически подход и нестандартни методи и средства тя съумява да увлече младите хора, да събуди и насърчи интереса към новите технологии и да ги вдъхнови за изяви. Умело, с личен пример ги увлича към осъществяване на собствени творчески разработки. С нейно участие съвместно с ЦИКН на БСУ и Фондация „Шанс за децата на България“ бе организирана и първата областна  олимпиада по информатика и компютърни науки в Бургас.
От началото на октомври 2015 г-жа Георгиева започва работа над нов авторски проект по информационни технологии „Въведение в програмирането с Java“ към Център за млади таланти, Бургас.

 

Мария Маркова-Халачева

Мария Маркова-Халачева

Живее и работи в Бургас. Г-жа Маркова е известен музикален педагог, диригент, народна певица и почетен гражданин на град Бургас за заслуги в популяризирането на българската народна музика. Завършила е музикално училище в Пловдив със специалност школувано пеене. Магистър е на АМТИ, Пловдив по специалност „Музикален фолклор и музикална педагогика“.
Дългогодишен преподавател по музика в Немска гимназия, преподавател по народно пеене в училище „Добри Чинтулов“, ръководител и създател на множество народни хорове и формации с които популяризира българския фолклор и народно творчество. Носителка е на много награди ,призове и отличия  от певчески конкурси и фестивали. Създател и участник в два филма на БНТ – „Македонската песен в Бургаския край“ и „Среща на три поколения“. Обичана и уважавана от колеги, родители и ученици. Нейни ученици са водещи в български народни ансамбли и хорове и носители на наши и международни отличия.
Сърцата, с амбиция за успех, отговорна, отзивчива, умее да ентусиазира децата певци да постигат успех. Прекрасен човек и педагог, на когото може да се разчита. Носителка е нееднократно на лични награди в България и чужбина- Гърция, Румъния, Чехия, Македония и др. От 1991 г. до момента е ръководител на народния ансамбъл „Китка“. Има богат опит в работата с млади таланти и сме щастливи, че прие поканата ни да разработи авторски музикален проект и да работи по създаването и утвърждаването на детска фолклорна формация „Зеленика“ в нашия център.

 

Румен Велев

Румен Цветанов Велев

Живее и твори в Бургас. Завършил е висше образование във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ - магистър със специалности "Режисура" и "Актьорско майсторство" в класа на Николай Люцканов с асистент Маргарита Младенова. С повече от 30 години трудов стаж по специалността г-н Велев е посветил голяма част от опита и амбициите си на работата с талантливи деца и млади хора и е постигнал много успехи. Работил е като режисьор в Драматичен театър "Адриана Будевска", като гост–режисьор в театрите на Стара Загора, Плевен, Варна, Русе, Пловдив и др., като режисьор на свободна практика. Поставил е повече от 70 драматични постановки и мюзикъли. Особено активен е в театралната си дейност с детско-юношески групи, с които е завоювал само от 2008 до момента многократно призови места, международни награди и отличия на фестивали и състезания, носител е на множество национални и балкански награди, между които: за спектакъла "Бог" по Уди Алън (2010) -  21-а общи и индивидуални престижни награди от три международни младежки фестивала, за "Муха в тъпан" и "Приказка за пътя" (2013) - 10 първи индивидуални и общи награди от три фестивала в Бургас, Албена и Варна. През 2014 постановката "Ние, врабчетата" печели специалната награда за "Блестящ актьорски ансамбъл", а наградата за "Режисура" се присъжда на Румен Велев. През 2015 "Любовта, се знае – до смъртта ще трае" печели Първа награда от фестивала "Бургаски изгреви" и наградата за актьорски екип. През 2016, спектакълът на Румен Велев "Невероятна история" печели отново само първи или специални награди. Вече осем години театралната школа на Румен Велев работи успещно и постига национално и международно призанание.

Ерудиран, интелигентен, обаятелен преподавател, етичен и уважаван колега, г-н Велев се радва на обичта на възпитаниците си и съумява да ги води вещо и компетентно по пътя към успеха. Постигнатите резултати в работата с млади таланти са една от причините да бъде поканен да направи авторски детски спектакъл  през учебната 2016/2017 по текстове на Валери Петров в Център за млади таланти, Бургас към Фондация „Шанс за децата на България".

 

Мартина Чачевска

Мартина Чачевска

Мартина Чачевска е магистър по музикална педагогика, режисьор и сценарист в Национална телевизия "СКАТ" със 17 години професионален опит в създаването на документални, рекламни и турисически филми, фолклорни и рекламни видеоклипове. Завършила е Академия за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Работила е 5 години като учител по музика в ГРЕ "Г.С. Раковски" - Бургас и 1 година в ПМГ "Н. Обрешков" - Бургас. При постъпването й в ТВ "СКАТ" завършва професионален телевизионен курс към "Промедия" - София. В продължение на 2 години е водеща на предаването за култура "Заливи" и Кино-дневници на София Филм Фест "На брега". Дългогодишен член е на журито на Фестивал за любителско кино – Попово. В продължение на 7 години ръководи собствена музикално-артистична формация "Синкрето" с около 40 младежи на възраст 13 – 20 години. С тях изнася спектакли по сцените в Бургас и региона и в продължение на 2 години реализира по ТВ "СКАТ" младежкото предаване "9 бала". Работи с младежи през целия си стаж в телевизията. Включва ги като статисти, актьори и танцьори във фолклорните видеоклипове, които се излъчват постоянно в програмата на медията.
Като сценарист и режисьор Мартина Чаческа участва в създаването на филми и рекламни клипове по европейски проекти към Министерство на младежта и спорта, Община Бургас, Институт по океанология БАН, Община Неделино. Занимава се с видеомонтаж от 12 години и сама монтира всички свои филми и клипове. Работи с програмите Adobe Premiere и Final Cut Pro. Наградени филми и поредици:
"Кольо... Това е." - документална поредица от 5 серии за големия български писател Николай Хайтов - Специална награда на фестивала „Българската Европа“ - Русе 2004, Първа награда на медийния фестивал „Осмата муза“ - НДК София 2005;
"Пътят на Калееви" - филм за трагичната съдба на един горянин и неговото семейство в средата на миналия век - Награда за телевизия СКАТ от „Българската Европа" - Русе 2007;
"Джулай – 2008" - филм за уникалния български празник „Джулай морнинг“, посветен на една песен – Отличие на фестивала „Българската Европа“ - Русе 2008;
"Джон Лоутън представя..." туристически филм - 20 серии за популяризиране на природното, културно и историческо наследство на България по света – Първа награда от Фестивал на туристическия филм „На източния бряг“ - 2011;
"Странното село Кирово" - съвместен филм с поета Недялко Йорданов за изчезващите села в Странджа - Специална награда от фестивала „Българската Европа“ - Русе 2014;

Щастливи сме, че г-жа Чачевска изяви желание да работи с талантливи деца и млади хора в Център за млади таланти, Бургас към Фондация  „Шанс за децата на България“ и да подготви и реализира авторски проект по медии "ТВ медия клас" през юни 2017.

 

Христина Георгиева

Христина Георгиева

Христина Георгиева е млад и амбициозен преподавател, който непрекъснато работи над професионалналното си израстване чрез участие в различни проекти и квалификационни курсове. След завършване на висшето си образование е защитила две специализации – Съвременна лингвистика и Предучилищна и начална педагогика. Проявява специален интерес към обучението на деца в предучилищна възраст и начален курс  - там е съсредоточила творческите си търсения. Защитила е сертификат по метода Монтесори и го прилага успешно в работата  си с малките ученици. Участва в Първи фестивал на педагогическото творчество „Образователната среда – пространство за творчески решения“, където печели 1-во място. Успешно интегрира в преподавателската си дейност модерни методи и средства. Завършила е квалификация по нови технологии за предучилищна възраст и начален курс чрез използване на софтуерен пакет от мултимедийни ситуации и работа с интерактивна дъска. Има положителен опит в прилагането на модела за смесена група за социална и образователна интеграция на деца от различни възрасти и етноси. Специализирала се е в обучението по разработване на мултимедийни нагледни материали и анимирани презентации. Работи не само за цялостното развитие на уменията на децата, но и обръща специално внимание на логическото мислене и емоциалната компетентност. Обича и умее да контактува с децата и да ги печели за каузи.

Етичен, интелигентен, отговорен и отзивчив колега е, който умее да работи в екип. Обича предизвикателствата. Г-жа Георгиева работи в ЦЗМТ с деца–таланти от 1-ви и 2-ри клас по математика, със собствен авторски проект по забавна математика към клуб „Знайко“. Чрез създаването на творческо ателие "Многознайко" си поставя амбициозната задача по достъпен и увлекателен начин да разкрие пред децата красотата и творчеството в математиката.

 

Мария Танева

Мария Танева

Мария Танева е креативен и енергичен професионалист по моден дизайн. Завършва професионална гимназия с художествен профил, защитава професионална квалификация "Дизайнер–моделиер" и висше образование по икономика със степен инженер–икономист. През 2000г създава своя собствена фирма за производство и ремонт на дамски облекла в Бургас. От тук започват успехите й в света на модата и мениджмънта. През 2006 основава модна къща "Емоционе", сред учредителите е на сдружение "Черноморска асоциация на бургаските дизайнери", управлява и е съсобственичка на магазин за официално облекло и на шивашко ателие. От 2001 до момента участва в различни модни състезания и ревюта. Носителка е на множество награди, сред които само през последните години от 2015 до 2017 са: Най-добра абитуриентска колекция 2015; Най-добър иноватор в модата за 2016 и Най-добър дизайнер за 2017.

Има огромно желание да работи с млади хора и да ги подготвя по моден дизайн за дизайнерски колежи и университети, да им помага в организиране на модни събития, участия в дизайнерски състезания и конкурси и др. При нас започва работа по модулен проект по моден дизайн, персонален стайлинг и имидж "Дебют". С нейна помощ младите дебютанти ще могат да се запознаят по най-добрия начин с кухнята в създаването на мода и да развият много практически умения за изработването на облекла и аксесоари, да добият представа за българските дизайнери и тяхната работа и представянето им  по света и у нас, да следят най-новите тенденции в света на модата, персоналния стайлинг и имидж и да подготвят авторско ревю по избрана тема за празника на таланта през май 2018г.

 

Миренда Гуин

Миренда Гуин

Миренда Гуин е родена в Щата Вирджиния, САЩ и в България от септември 2017, като културен посланик и преподавател по програмата Фулбрайт. Млад, опитен и ентусиазиран преподавател и писател.

Миренда завършва през 2015 висшето си образование в University of Virginia – Charlottesville с пълно отличие и множество награди, специалност „История и Медии“. Представяме ви най-значимите сред тях: Highest Distinction in the History Distinguished Majors Program and Bernard Peyton Chamberlain Memorial Prize for the best thesis Department of Media Studies; Academic Achievement Award;
Echols Scholar: academic accolade achieved by 8% of students
; Kelly O'Hara Scholarship Recipient;
 Robert M. Burgess Memorial Scholarship Recipient; Sky Alland Scholarship Finalist; 2014 Summer Ethics Internship Grant; Raven Society, academic honor society: 2014 member of executive board.

Професионален опит натрупва в множество организации – училища, академии, университети, неправителствени организации, на много от местата работи като доброволец. Преподавала е аглийски, история, литература, организирала е детски лагери и мн.др.

Щастливи сме, че г-ца Гуин при поканата ни и през 2017 ще работи по проектите ни по английски език за най-малките ни таланти. От октомври тя стартира работата си в Център за млади таланти с проекта за начинаещи „My First English Adventures“ за деца от 6 до 9 години по програмите на 


Галя Милчева

Галя Милчева

Галя Милчева е магистър НУП, с Първа ПКС и 28 години педагогически стаж. Отличен професионалист по начална училищна педагогика.  Главен учител от 2009 до 2014, Старши учител от 2014 до момента.

Преподавател, който обича и умее да работи с децата и да ги печели за каузи. Прилага модерни методи и средства и постига високи резултати в разнообразните дейности, свързани с учебното съдържание в начален курс. Етичен, отговорен, амбициозен и креативен  колега, умее да работи в екип за обновление и обогатяване на учебно – възпитателния  процес. Многократно е участвала в разработката на учебни планове и програми. Участва най-активно в дейности, свързани с организирането и подготовката на изпити за оценяване на входното и изходното равнище на знанията и уменията, в подготовка на конкурси, състезания, приемни изпити, в разработка на тестове, задачи, критерии за оценяване на знанията и уменията и мн.др. От 2010 година участва в поредица квалификационни научно–приложни форуми и конференции като: Научно практически форум "Иновации в обучението и опознавателното развитие", Втори национален форум "Учители в действие. Съвременни методи и ефективно преподаване", Научно практически форум "Иновативни решения за интегриране на ИТ в образованието" и други. Ежегодно има публикации в педагогически сборници.

Всичко това я откроява като водещ учител. Обръща особено внимание на стимулиране развитието на логическото мислене и емоционалната компетентност на подрастващите. Успехите, които е постигнала с учениците си са многобройни. Мнокоркратни първи места на индивидуални и  колективни състезания и конкурси през последните 20 години. Нейните ученици с желание,  уверено и със самочувствие се включват в конкурси и състезания и печелят с лекота призови места, само за учебната 2016/2017 година учениците и са получили над 100 отличия, като има 56 първи места в "Знам и мога", "Питагор", "ИТ Знайко", "Софийски математически турнир Иван Салабашев", "Свети Николай Чудотворец", "Черноризец Храбър", "Аз и природата", "Аз и числата", "Аз общувам с Европа", "Аз и буквите", "Математика без граници" – финално състезание – първо място индивидуално и трето място – отборно.

Това са  доказателства за целенасочена, целеустремена и сериозна работа и амбиция за успех. По наша покана Г-жа Милчева започна работа над проекта на Център за млади таланти "Различната математика" с деца от 3-ти и 4-ти клас. Модулният проект е втора част от програмата на клуб Знайко на Центъра, създаден да подготвя изпреварващо млади математици и да разкрива пред тях 

 

Петя Бахчеванова

Петя Бахчеванова

Живее и работи в Бургас. Магистър – германист. Възпитаник на гимназия "Гьоте", Бургас, с 25 години трудов стаж. Отличен професионалист. Работила е последователно като преподавател по немски език в ПИТ "Алеко Константинов“, в Евроквалификационен център, в частни езикови центрове – Via Germanika и Bravo и понастоящем в Немска гимназия "Гьоте", в частна немска фирма като екскурзовод и преводач. Била е старши експерт - Международно сътрудничество към Община, Бургас. Има литературоведска професионална квалификация. Завършила е обучение по психотерапия към Вестдойче Академи в Лугано, Швейцария. Работи системно над повишаване на професионалната си квалификация – завършени специаризации по немски език в Лайпциг, Берлин, Росток и София. Ерудиран, интелигентен, отговорен и етичен колега, който владее немски, английски и руски езици и има разностранни интереси. Обичана и уважавана от учениците си, умее да ги печели за каузи. Притежава много добри умения за работа в екип и за управление на хора, както и аналитичен подход при решаване на проблеми и взимане на решения. Има определено желание да усъвършенства работата с умни, амбициозни и талантливи млади хора чрез работа над проект за специализиране на езиковата подготовка по немски език според европейските изисквания до 2020г. в Център за млади таланти.