Награди 2014

Лауреати за 2014 година

Кристиян Тодоров, 13 години, гр. Горна Малина - Големия приз на фондацията "Шанс за таланта 2014" за изключителни постижения в областта на изкуството – През 2014 талантливият пианист отново завоюва призови места на престижни конкурси: Национален конкурс с международно участие "Орфеева дарба" 2014г. - 1-во място. Международен конкурс "Млади виртуози", София 2014г. - специалната награда "Люба Енчева" - пиано за най-добре представилия се български участник. Трети международен конкурс за пианисти - непрофесионалисти "Вивапиано"- София 2014 - първо място и в дует на четири ръце - трето място. Фондацията поема участието на Кристиян на престижните Международни конкурси "Виенски звезди", Австрия, и "Звездите на Прага", Чехия през ноември 2014. Конкурсите са част от Международните фестивали и конкурси по изкуства "Festival Bridges".

Деница Ковачева, 19 години, гр. Бургас - за отлично представяне на републикански и/или международни олимпиади, конкурси, състезания в областта на екологията и биологията, в размер на 1000 лв.

Неделчо Ласков, 18 години, гр. Варна – годишна стипендия за учебната 2014/2015 за отлично представяне на републикански и/или международни олимпиади, конкурси, състезания в областта на физиката и астрономията. Неделчо е част от екипа на Астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“, гр. Варна, който отново спечели 1-во място и Голямата награда на NASA за проекта "Грийн Спейс"

Михаела Милушева, 15 години, гр. Бургас - годишна стипендия за учебната 2014/2015 за отлично представяне на републикански и/или международни олимпиади, конкурси, състезания в областта на изобразителното изкуство и математиката.

Екипи от ученици от МГ "Д-р Петър Берон", гр. Варна - за иновативен проект за 2013, Фондацията пое разходите на талантите за участието им Международната конференция за космическо развитие на НАСА и ААС в САЩ, която се проведе от 14 до 18 май 2014 година. Трите екипа от български ученици, представили проекти в най-престижния и труден международен конкурс за ученици, организиран от НАСА и Американското астрономическо общество спечелиха призовите места.

Камен Велев, 17 години, гр. Бургас – годишна стипендия за учебната 2014/2015 за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на физиката и математиката

Анна Първанова, 16 години, гр. Пловдив - годишна стипендия за учебната 2014/2015 за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на литературата и изкуството

Николета Димитрова, 17 години, гр. Бургас - годишна стипендия за учебната 2014/2015 за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на литературата и чуждите езици