Награди 2015

Лауреати за 2015

Димитър Опърлаков

Димитър Ясенов Опърлаков, 7-ми клас, МГ "Д-р Петър Берон", гр. Варна

Годишна стипендия за учебната 2015/2016 за отлично представяне на републикански и международни олимпиади, конкурси, състезания в областта на математиката.

Значими постижения за последните две години: Първо място и златен медал на националния кръг на Националната олимпиада по математика София 18-19 април 2015г. Първо място на националния кръг на Националното математическо състезание Европейско кенгуру,7 юни 2014г. Първо място и златен медал на Международната олимпиада по математика, Даежон, Южна Корея 19-25 юли 2014г.

Валерия Василенко

Валерия Александрова Василенко, 6-ти клас, Национално музикално училище "Любомир Пипков", гр. София

Индивидуална парична награда за отлично представяне на републикански и международни олимпиади, конкурси, състезания в областта на музикалното изкуство - наградата ще бъде използвана за участие в Международния конкурс "Пиано таланти" в Милано през юни 2015

Значими постижения за последните две години: Първа и Специална награда на престижния  Международен клавирен  конкурс '' Карл Филч'' в гр. Сибиу, Румъния. Конкурсът е в листата на асоцияцията за Международни конкурси на Марта Аргерих. Най-добро изпълнение за творба от български композитор и специална награда на V-ти международен клавирен конкурс "Шуман - Брамс", гр. Пловдив, 2014. Първа награда във втора възрастова група  на V-ти Международен клавирен конкурс "Шуман - Брамс", гр. Пловдив, 2014. Втора награда на IV-тия Международен клавирен конкурс "Петер Топечер", гр. Кошице 2015, Словакия.

Радослав Смаилов

Радослав Юсеинов Смаилов, 9-ти клас, СОУ "Христо Ботев", сл. Чепинци

Годишна стипендия за учебната 2015/2016 за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на литературата.

Значими постижения за последните две години: Първо място в Национален Конкурс "Хубава си, моя горо, през 21 век", гр. Русе, 2014. Второ място за есе на тема: "Пътеки към Левски" в Националния конкурс "Пътеки към Левски", гр. Поморие 2015. Златна грамота за най-висок резултат в национално състезание по български език, Сдружение на учителите - филолози "Любословие", 2015.

Ани Димитрова

Ана Димитрова Димитрова, 2-ри клас, СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Бургас

Индивидуална парична награда за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на математиката

Значими постижения за последните две години: Първо място в Национално финално състезание по математика на МОН и СБНУ, 2014, гр. София. Първо място в областно състезание по математика "Аз и числата", гр. Бургас 2015. Второ място на математическо състезание "Акад. Никола Обрешков", гр. Бургас 2015.

Екатерина-Виктория Миронова

Екатерина-Виктория Виолетова Миронова, 12-ти клас, Национална търговска гимназия, гр. София

Индивидуална парична награда за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на финансите и икономиката.

Значими постижения за последните две години: Министерство на труда и социалната политика национална инициатива "Мениджър за един ден" 2015 -  Мениджър за един ден и сертификат за постижение. Първо място в Национален ученически конкурс на тема " Младите хора на пазара на труда в България", Стопанска Академия "Димитър А. Ценов", 2015, гр. Свищов. Трето място на Национално ученичестко състезание по Корпоративни финанси, 2015, гр. Свищов.

Стела Иванова

Стела Красимирова Иванова, 1-ви клас, ОУ "Любен Каравелов", гр. Бургас

Индивидуална парична награда за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на изобразителното изкуство.

Значими постижения за последните две години:Първо място на Национално състезание на СБНУ "Аз рисувам" 2015. Първо място на IX Национален конкурс "Морето не е за една ваканция" 2014, ОДК Бургас. Първо място за изобразително изкуство на XIV Национален музикално-фолклорен конкурс "Орфеево изворче", Стара Загора 2014.

Камен Велев

Камен Велев, 11-ти клас, ПМГ "Акад. Никола Обрешков", гр. Бургас

Индивидуална парична награда за талантливо дете с ограничени финансови възможности, за постижения в областта на физиката.

Значими постижения за последните две години:Първо място на Есенно национално състезание по физика, ноември 2014, гр.Плевен. Второ място на на Пролетно национално състезание по физика, март 2015, гр. Варна.

 

Поради липса на подходящи кандидатури, тази година Фондацията няма да присъди Големият приз "Дайте шанс на таланта" и награда за иновативен проект. Средствата, отделени за тези награди са използвани от Фондацията за отпускането на три допълнителни социални награди, на три талантливи деца за подпомагане на тяхното обучение.