Модулен проект по забавен английски "Учим играейки"

Модулен проект по забавен английски "Учим, играейки"

Този модулен проект за начинаещи е предвиден за 6 - 7 годишни  деца, които имат желание да учат английски език. За една учебна година се вземат 96 учебни часа, разделени на две нива (модули) от по 48 учебни часа. Занятията се провеждат два пъти седмично по 2 учебни часа. Учебната програма подпомага изпреварващо обучението по английски език в предучилищна възраст и първи клас. С интерактивни методи се затвърждава изученото. Тематиката е свързана с най-актуалните теми, които вълнуват децата, а  играта е основен метод за учене. С използването на фина моторика и активни игри се насърчава  по-лесното запомняне и научаване на букви, срички, думи. Всяко дете има свой собствен стил и възможности за запомняне и учене, но всички деца обичат да играят. Децата се стимулират сами да изработят стратегия за запомняне и учене. Вслушвайки се  в тях и анализирайки тяхната игра  ние си поставяме за цел да ги ориентираме, как сами да създадат свояначин за запомняне. Като допълнителен ефект търсим формирането на полезни навици, които да им послужат и в училище. След всяко образователно ниво по нашата програма децата защитават европейски сертификат за постигнато езиково ниво, което не ги обременява, но показва усвоеното от тях. Идеята на проекта е по най-приятния и ненатоварващ начин за децата да се поставят основите на изучавания чужд език и това да води и до отлично представяне в училище.Успешно завършилите го могат да продължат по програмата през следващата уч.година, а получените сертификати децата могат да използват при кандидатстване в друго училище в следващ етап. Те се ползват от всички привилегии на центъра и имат възможности за изява.

Цели и задачи:

 • Забавно и интригуващо навлизане в английския език;
 • Изграждане на навици за учене на чужд език;
 • Научаване на лексика за заобикалящата ги среда;
 • Възможност за комуникация на английски език чрез кратки изречения и команди;
 • Разпознаване на различни фонетични звуци специфични за английският език и свикване с мелодиката на езика;
 • Четене, писане и говорене на базисно ниво.

Първи модул: "Play and say" – Игра - Навлизане в английския език по лесен и занимателен начин, строго индивидуален за всяко дете. Изграждане на навици за учене на език и прилагане на наученото.Отиграване на ситуации, присъщи за заобикалящата ги среда с пълна свобода на действието.

Втори модул: "I speak English" – Комуникация - Изграждане на уменията слушане, четене и писане, посредством игрови и други творчески методи. Овладяване на мелодиката на езика и запознаване с диалекти и акценти в английския език. Разиграване на театрални сценки.

Методи:

 • Драма и игри
 • Ролеви игри
 • Сугестопедични игри
 • Рисуване и креативност
 • Флаш карти

Автор и ръководител на проекта : Николай Петров - преподавател по английски език и изобразително изкуство.

Прием на документи, информация и записвания на: info@forbgkids.org или лично в Център за млади таланти, пл. Атанас Сиреков 4, ет. 1, ст. 5 (срещу Община Бургас). Телефони за връзка: 0887 201033; 0882 723760.

 

Календар

-
Моден конкурс за най-оригинален летен тоалет

-
Модулни проекти на Център за млади таланти